Hur Importera begagnade bilar i Indien

Indien har en politik för att uppmuntra användningen av lokalt tillverkade bilar, för att skapa sysselsättning och bidra till landets industrier att växa. Dock tillåter Export Import Policy 2001 import av begagnade bilar. Reglerna innebär att bilar kan endast importeras från andra länder efter att få en importlicens. En person som kommer till Indien på en flyttning efter vistas i ett främmande land i två år behöver inte få en importlicens. Saker du behöver
importlicens
dokument bilimport
Utländsk valuta
Visa fler instruktioner
Begagnade bilar Beskrivning
1

Bestäm om bilen du vill importera till Indien betraktas som en begagnad bil. Enligt regeringen i Indien, är en begagnad bil definieras som en bil som har sålts, hyrs eller lånas ut före import till Indien eller har registrerats för användning i alla länder i enlighet med lagarna i det landet. En begagnad bil bör inte vara mer än tre år gamla. Det borde ha högra styrning och kontroll, med undantag för fordon som är två eller tre motorcyklister. Det bör också ha en hastighetsmätare som visar hastigheten i kilometer per timme och har belysning egenskaper för att passa "hålla vänster trafik," vilket är trafiksystemet i Indien.
2

Skicka pappersarbete att följa Indiens Motor Vehicle Act 1988 den dag den importeras. Du måste skicka in en deklaration som anger hur länge bilen kommer att vara vägen värdig, tillsammans med ett intyg utfärdat av en regering vald testagentur. Den minsta road värdighet för begagnade bilar är fem år från import dagen. Du måste ge garantier för att anläggningar för tjänster kommer att finnas tillgängliga inom landet under de fem åren.
3

Ta bilen för att testa. De testcenter är vid fordonet Forskning och Utveckling Etablering i Ahmednagar, försvarsdepartementet, Automotive Research Association of India i Pune, Central Farm Machinery Utbildning och Provningsanstalt i Budni, Madhya Pradesh. Du kan också använda någon annan bil byråer som är godkända av staten. Den testagentur kommer att utfärda ett intyg efter att bilen har uppfyllt alla bestämmelser i motorfordon Act, 1988.
4

Nuvarande pappersarbete till Tullen så att du kan betala tullen. Tullverket beräknar importtullarna du ska betala på bilen baserad på fabrikat och ålder. Du kan hyra en tull mäklare att göra detta, eftersom det pappersarbete kan ta lite lång i statliga byråkratin.
5

Skriv en check till tullen för att betala tull när beloppet har beräknats. Du måste betala tull i utländsk valuta, så om ditt konto i Indien inte har utländsk valuta, kan du behöva ta ut pengar i lokal valuta och köpa utländsk valuta från bank eller växlingskontor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/selling-car/selling-car-yourself/150767.html

Previous:
Next:

Att sälja en bil själv

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.