Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Vad Är Side Impact Protection Funktioner i bilar?

Att påkörd från sidan är förmodligen den svåraste bilolycka för att undvika, så du måste lita på din bil för att förebygga eller minska skador till dig, om det händer. En av de viktigaste skyddande egenskaper är den grundläggande strukturen i bilen. Dessutom, eftersom 1998 års modell, har vissa bilar ingår krockkuddar som blåses upp vid nedslaget för att minska skador från studsar runt inne i bilen. Att ge dessa enheter är frivillig för tillverkarna, men under 2007, på begäran av den amerikanska kongressen, förkunnade National Highway Traffic Safety Administration regler för minimal sidokrockskydd. Strukturellt skydd

NHTSA föreskrifter anger effekten att dörrarna måste stå från en stolpe smäller in i bilen. Bortom dörrarna, är effekten tas av ramen, som inte skrynklar, men överföra kraften över bilen. Även den tvåsitsiga Smart Car, med en hjulbas kortare än de flesta andra bilar är bred, så en sidokollision kommer sannolikt att träffa hjul och däck, hävdar en solid stålram som skickar kraften av en sidokollision med tvärbalkar, inklusive axlarna, för att upprätthålla integriteten av passagerarutrymmet.
sida krockkuddar för
Torso

Luftkuddar kan vara monterad i den yttre kanten av en bils säte tillbaka eller i dörren för att blåsa vid sidan av personen i sätet. Vid offentliggörandet av regeln år 2007, beräknas NHTSA torso väskor enbart skulle minska risken att dö med 14 procent när fordonet upplever en sidokollision.
Krockkuddar bredvid ditt huvud

Två typer av krockkuddar fäster vid toppar av ramen stolpar och släppa från taket skenan ovanför dörrarna för att skydda huvudet. Den största, som ofta kallas i reklamen, som side-gardin krockkuddar, kan sträcka sig tillräckligt långt tillbaka för att skydda både fram-och baksätet åkande och kan stanna pumpade tillräckligt länge för att hålla någon från att kastas genom fönstren. Den mindre luftkudden kallas "rörformade."
Integrerade krockkuddar

System för stora luftkuddar monterade på sidan av ryggstödet kan blåsas upp till en storlek för att skydda både överkroppen och huvudet av en vuxen. Dessa system kallas även kombination eller combo krockkuddar.
Seat Belts

Ohämmad kroppar blir projektiler inom bilar eller kan kastas från bilar i någon form av olycka. Ansatsen delen av bilbälte kan vara särskilt viktigt för att förebygga överkroppen från slungas mot höftbältet och bort från skyddet av sidokrockkuddar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/145053.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.