Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

10 skäl att använda bilbälte

Bära säkerhetsbältet när du kör eller rider i ett fordon kan rädda ditt liv, men bara om du bär den på rätt sätt. Axelremmen ska gå över axeln, inte under armen, och det ska sitta på din kropp. Om axeln är slitet fel och du är i en olycka, kan det krossa dina revben eller skada dina inre organ. Höftbältet ska sitta fint och lågt över höfterna, inte över magen. Orsak 1
p Det är lagen i varje stat utom New Hampshire.
Orsak 2

Ditt ansikte är mindre sannolikt att träffa vindrutan om du bilbälte eftersom det hindrar din tröghet. Det är, om din bil går 60 miles i timmen och plötsligt stannar, ditt ansikte inte kommer att träffa vindrutan går 60 miles i timmen.
Reason 3

bilbälte håller dig från att kastas ur bilen.
Reason 4
p Det håller dig från näven mot delar av bilen som t.ex. dörren , ratten och sätet framför dig. Gravitation och tröghet kan kräva något annat, men ett bilbälte inte tvinga dig att lyda sådana lagar.
Reason 5

Säkerhetsbälten hålla förare och passagerare från näven in i varandra, en orsak till allvarlig skada i en del olyckor.
Reason 6

Krockkuddar är mindre effektiva och kan vara värdelös om du inte bilbälte , du kan fortfarande kastas ur bilen och bang mot dess delar och passagerare. Dessutom kan din kropp inte förbli i ett läge som kommer att skyddas av en krockkudde om du inte är bucklig i din stol.
Reason 7

Iklädd en bilbälte kan rädda ditt liv: död ibland resulterar från att träffa vindrutan, kastas ur bilen och banka mot fordonsdelar och passagerare
Reason 8

Säkerhetsbälten. förbli nummer ett fordon säkerhetsanordning, trots ny teknik och skyddsåtgärder vidtas.
Reason 9
p Det ökar dina chanser att bli oskadd och alert om i en olycka som resulterar i brand eller vara nedsänkt under vatten, vilket innebär dina chanser att få ut ökar också. Också mindre än 1/2 av 1 procent av skada som orsakar krascher resultera i brand eller översvämning.
Reason 10
p Det hjälper till att hålla gravida kvinnor vid liv, vilket är antalet en sak en kvinna kan göra för att skydda sitt ofödda barn i en bil. Gravida kvinnor rekommenderas att bära låga höftbältet (inte mot magen) så att den drar ned på bäckenet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144825.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.