Svenska Bil >> Driving Safety >> bilolyckor >> Content

Skälen för bilvrak

Bilolyckor är den vanligaste dödsorsaken för barn och vuxna under 34 års ålder, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Med upptagen livsstil och tillägget av störande tekniska apparater, är förarna frestad att ändra sitt fokus mer än någonsin tidigare, och som ett resultat är på en ständig risk för en olycka. De vanligast rapporterade orsaker till uttjänta fordon omfattar ett antal mestadels påverkbara faktorer. Rattfylleri

Förare som driver ett fordon under påverkan av alkohol har försämrat omdöme, minskad medvetenhet och fördröjd svarstid. Alla dessa faktorer ökar risken för en bilolycka, sätter inte bara föraren och eventuella passagerare i fara, utan även alla andra på vägen. CDC säger 32 personer per dag dör i vrak orsakade av rattfylleri. År 2008 kraschar i samband med rattfylleri stod för en tredjedel av alla trafikrelaterade dödsfall, enligt US Department of Transportation.
Distraherad körning

Om 6000 människor dog under 2006 i olyckor med en distraherad förare, och mer än 500.000 personer skadades i dessa olyckor, enligt US Department of Transportation uppgifter. Att försöka göra flera saker under körning kan verka som en effektiv användning av tid, men det tar bort fokus som behövs vid ratten. Den mest effektiva användningen av tid vid körning fokuserar på körningen. Om du inte kan göra det, stanna bilen på ett säkert ställe tills du kan, eller låt någon som kan koncentrera sig på uppgiften att göra körningen. Förare som försöker navigera vägen samtidigt pratar i en mobiltelefon, skicka ett textmeddelande, äta en måltid, läsa eller rakning alla faller under denna kategori.
Dåligt väder

Dåligt väder leder till sämre körförhållanden, och är orsaken till cirka 24 procent av körning olyckor. Federal Highway Administration säger om 1.560.000 motorfordon kraschar per år orsakas av väderförhållanden, och dessa krascher dödar cirka 7.400 personer per år och skada 673.000. Farliga väderförhållanden som innebär tung snö eller is kompromiss dragkraft, dimma och kraftigt regn eller snö kompromiss synlighet. Hög vind äventyrar stabiliteten och förmågan att hålla vägen. Dåligt väder ger ofta alla dessa problem samtidigt.
Fortkörning

Enkelt överskrida skyltad hastighet är en vanlig namngiven orsak i bilolyckor, enligt US Department of Transport. Körning vid höga hastigheter ger föraren mindre tid att reagera på oväntade situationer och ökar sannolikheten för att en bil ska sladda utom kontroll under bromsning. Fortkörning ökar inte bara sannolikheten för en olycka, men också ökar svårighetsgraden av kraschen. National Highway Traffic Safety Administration säger fortkörning var en bidragande faktor i 30 procent av alla dödsolyckor under 2004, och 13.192 människor dog samma år i fortkörning-relaterade olyckor.
Utrustningsfel

Olika typer av fel på utrustningen i en bil ökar risken för ett haveri. Detta skulle kunna omfatta inte svarar bromssystem, blåst ut däck eller en styrande fel, felaktig utrustning är ett allvarligt problem, särskilt vid höga hastigheter. NHTSA uppskattas baserat på uppgifter framtagna 2008 att utrustning misslyckande var en faktor i vissa 44.643 vrak per år.
Trötthet

flesta förare har upplevt tunga trötthet vid ratten på en gång eller annan. Somna, eller ens dosering av för en sekund, är en extremt farlig händelse under körning, och en viss olycksrisk. Om du somna vid ratten, bör du gå av vägen tills du känner dig fullt vaken. Trötthet är en faktor i ungefär 7 procent av vrak som kan orsakas av prestanda fel av föraren, enligt NHTSA uppgifter. Den trötthet status föraren är inte känt i ungefär 28 procent av fallen prestanda fel studerade dock.
Dåligt underhållna vägar

Oavsett om det innefattar en dålig körning yta med många potten hål, är skräp på vägen, eller bleka varningsskyltar, en väg som inte är väl underhållna en fara för förare. Reser på en sådan väg kan öka risken för en bilolycka. Vägbanan-relaterade faktorer är inblandade i cirka 16,3 procent av vrak, enligt NHTSA uppskattningar i 2008. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/car-accidents/144967.html

Previous:
Next:

bilolyckor

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.