Justera en ATV

Feljusterade ATV däck orsakar onödigt slitage på däcken och belastningen på axeln, som båda leder till farliga körförhållanden. Att rikta ett däck betyder att räta ut det. Två inriktningar för att söka hemma är camber och toe. Camber är den lodräta justeringen av däcken i förhållande till kroppen av ATV, tån är mätningen av avståndet mellan två hjul på samma axel. Du kommer att behöva en extra uppsättning händer att ordentligt ta några mätningar. Saker du behöver
Metric skiftnyckel set
Måttband
Leveling Tool Review rak kant Tool Review 2 spännband
Skiftnyckel
Visa mer instruktioner
Toe
1

Park ATV på en plan yta som ett garage golv. Center styret.
2

Strap ner styret med två spännband, en på varje sida, för att förhindra dem från att flytta. Knyt styret till en tillgänglig del av ATV ram.
3

Håll en utjämning verktyget mot bakre däcket på vänster sida av ATV. Placera utjämningsverktyget så det sträcker sig fram till den främre däcket. Håll utjämningsverktyget så det står helt i våg. Håll den intryckt mot den bakre däcket. Det kommer att finnas ett gap mellan framdäcket och utjämningen verktyget.
4

Mät avståndet mellan den sida av framhjulet och kanten på utjämning verktyget. Gapet bör mäta om en åttondel av en tum. Om det inte är, behöver tån justeras.
5

Lossa muttrarna på tie-rod med en skiftnyckel. Det finns två muttrar, en på vardera änden av dragstången.
6

Fatta fyrkantig mutter på tie-rod (inte åt muttrarna du bara lossnade) med en skiftnyckel. Vrid muttern tills avståndet mellan framdäcket och kanten på utjämningsverktyget mäta en åttondels tum.
7

Dra fyrkantig mutter på tie-rod, men lämna de andra två muttrarna löst för tills vidare.
8

Upprepa denna process med framdäcket på högra sidan av ATV.
Camber
9

Hold en utjämning verktyget mot bakre däcket på vänster sida om ATV. Placera nivån vertikalt. Tryck nivån mot sidan av den övre delen av däcket. Center nivån vertikalt.
10

mäta avståndet mellan den inre kanten av den nivå och sidoväggen direkt ovanför toppen av däcket. Avståndet bör mäta mellan och en åttonde och en kvarts tum. Om den inte är det måste camber justeras.
11

Lossa låsmuttern på kulleden med en skiftnyckel.
12

tag i muttern på A-arm med en skiftnyckel och vrid det tills avståndet mellan innerkanten av nivån och de åtgärder på väggen mellan en åttonde och en kvarts tum. Beroende på vilken modell av A-arm med vilken ATV är utrustad, kan du behöva ta bort kulleden innan justering av camber.
13

Dra åt muttern på A-arm och låsmuttern på kulleden.
14

Upprepa denna process med varje däck.
15

Dra åt muttrarna på framdäcket dragstänger (de som du lämnat lös när du justerat toe) med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/recreational-vehicles/118777.html

Previous:
Next:

fritidsfordon

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.