Hur man berättar den mängd olja som går i rätt sida av motorn på en 2005 TRX450R

Den TRX450R är en sport terränggående fordon som introducerades av Honda 2004. Det utnyttjade en tvilling-sumpsystem smörjning som separerade motoroljan ur smörjmedlet som används av ATV transmission och koppling. De oljeförsörjningen är inhysta på båda sidor av motorns vevhus, motoroljan hålls inom det vänstra vevhuset locket, medan transmissionsolja hålls inom den högra vevhuslock. Honda har märkt den 650 cc - eller 0,69 liter - transmissionsolja kapacitet i vevhuset omfattar att ta bort gissningsleken från regelbundet underhåll. Dock visar detta antal det maximala kapaciteten av sumpen och inte nödvändigtvis den standard kapacitet operativsystemet olja. Saker du behöver
kryssmejsel
SAE 5W-30 mc-motorolja
Shop handduk
6 mm insexnyckel
dräneringskärlet
Tätningsring
Vridmoment skiftnyckel
återförslutningsbara behållare
Visa fler instruktioner
Transmission oljenivåkontroll
1

Parkera TRX450R på en plan yta.
2 < p> Crouch till höger om TRX450R, nära fotutrymmet. Titta på den högra vevhuslock för "650 cc" oljekapacitet märkning, placerad precis under överföringen oljepåfyllningslocket. Detta motsvarar 0,69 liter växellådsolja, den maximala mängden olja som hölls i sändningen .. Addera 3

Starta motorn och låt den gå på tomgång i fem minuter tills den är varm, sedan stoppa motorn och låt den svalna i tre minuter.
4

Skruva av oljepåfyllningslocket för hand, sedan bort Phillips-head bolt olja kontroll från höger vevhuslock, med en stjärnskruvmejsel. Oljan check bulten är den enda skruven på vevhuslock som använder en Phillips-typ huvudet.
5

Skruva oljan kolla bulten på plats om växellådsoljan börjar sippra ut genom kontrollen hålet. Eller, tillsätt små mängder av SAE 5W-30 mc-motorolja i rätt vevhuslock tills oljan börjar sippra ut ur kontrollen hålet. Torka vevhuslock ren med en butik handduk.
6

Skruva överföring oljepåfyllningslocket på plats för hand.
Transmission Oljebyte
7

Parkera TRX450R på en plan, jämn yta. Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för fem minuter tills varm, sedan stanna motorn och låt den svalna i tre minuter.
8

Skruva överföring oljepåfyllningslocket från höger vevhuslock hand . Ta överföringen bolt oljan rinna, placerad under bakre bromspedalen på höger sida av motorn, med hjälp av en 6 mm insexnyckel. Tappa av växellådsolja i ett uppsamlingskärl.
9

Dra tätningsbricka off han rinna bult, sedan torka gängorna avlopp bult med en butik handduk. Slip en ny bricka över avloppet bulten, därefter belägga bultgängorna med färska SAE 5W-30 mc-motorolja. Skruva fast bulten på plats för hand, dra sedan åt den till 16 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel,
10

Fyll överföringen sumpen genom höger vevhuslock påfyllningsröret, med en halv liter motorolja. Skruva på oljepåfyllningslocket på plats för hand.
11

Starta motorn och låt den gå på tomgång i stället för fem minuter, låt den svalna i tre minuter. Ta bort oljepåfyllningslocket och olja check bult, med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Lägg ett uns av motorolja i transmissionen sump om oljan inte rinna ut ur oljan kontrollen hålet. Skruva skruven oljekontroll och oljepåfyllningslocket på plats.
12

Överför gamla oljan i en återförslutningsbar behållare och ta den till din Honda reparation anläggning för omhändertagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111762.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.