Vad är det enklaste sättet att få ut luften ur de bakre bromsarna på Gl1100 Goldwing?

Air infiltration är en av de vanligaste orsakerna till en försvagad hydrauliskt bromssystem på en Honda Goldwing 1100. Luft kan komma in i bromssystemet om vätskenivåer i huvudcylindern droppe till en nära-tomt tillstånd, eller genom små hål eller sprickor i bromsslangar. Den instängda luften komprimeras under de krafter som utövas av det hydrauliska systemet, minska den totala produktionen av bromssystemet. Medan det främre bromssystemet är lättillgängligt, är bakbromsen dold bakom Goldwing s ram omslag och sadelväskor. Saker du behöver
insexnyckel, 5 mm
Sockel, 10 mm
Hylsnyckel
DOT 3 bromsvätska
Clear plaströr, 1/4-tums innerdiameter, 2 meter lång sälja Grease
Catch burk, 1/2 liter
skiftnyckeln, 8 mm
Shop handdukar
Visa fler instruktioner
1

Lyft Goldwing på dess centrum står. Ta tag i högra sidoluckan placerad under sätet, dra sedan bort locket från monterings kragarna inbyggda i motorcykelns ram.
2

Öppna den vänstra och högra sadelväskor. Ta bort sadeln bultar, som ligger ovanför de inre väggarna i sadelväskor, med hjälp av en 5 mm insexnyckel. Lyft sitsen från motorcykeln. Dra den vänstra kontakten saddlebag ledningar längs vänstra sätet skena. Skruva ur skruvarna från den inre väggen hos vänstra sadelväska med användning av en 10 mm hylsa och en hylsnyckel. Dra sadelväska åtskild från motorcykeln. Detta gäller bara till Interstate och Aspencade modeller.
3

Ta bort locket från baksidan huvudcylindern behållare placerad under höger stolskenan. Dra det inre membranet ur behållaren. Fyll behållaren till dess "FULL"-märket med DOT 3 bromsvätska.
4

Dra gummistövel från avluftningsventilen placerad på toppen av den bakre bromsok. Coat ena änden av en 2-fot bit 1/4-tums innerdiameter plastslang med fett, tryck sedan smorda änden av slangen över toppen av avluftningsventilen. Placera den fria, ungreased änden av slangen i en 1/2-quart fångst burk. Fettet skapar en tätning mellan röret och avluftningsventilen, hindrar luft från att läcka in
5

Skruva avluftningsventilen ett kvarts varv med en 8 mm skiftnyckel för att öppna ventilen. Tryck ner bromspedalen för att tvinga ut en liten mängd bromsvätska. Dra avluftningsventilen, sedan långsamt släpper bromspedalen. Upprepa tills vätskan fastnar i slangen är fri från luftbubblor.
6

Lufta bromsvätska som beskrivits ovan, tills vätskenivån i bakbromsen huvudcylindern har sänkts till mittpunkten mellan "Full" och "Fill" märken. Sätt tillbaka behållaren locket och det inre membranet.
7

Dra avluftningsventilen mot bromsoket. Dra plaströr off avluftningsventilen med hjälp av en butik handduk. Torka upp utspilld bromsvätska. Dra avluftningsventilen till 4,3 foot-pounds med en momentnyckel, tryck sedan gummistövel över avluftningsventilen.
8

Skjut den högra sidoluckan i ramens montering genomföringar. Sätt tillbaka vänster sadelväska och sätet motsatt det sätt på vilket de togs bort, om tillämpligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111726.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.