Hur att finslipa en motorcykel Cylinder

Motorcykel cylinder bryning är lika mycket en konst som en vetenskap. Subtila variationer av standarden hening tekniken tillåter mekaniker att avlägsna material från cylinderloppet att räta eller "sann" hålet samt korrigera mindre out-of-runda förhållanden. Stela vässar med tre eller fyra stenar monterade på ledade fingrar utföra operationerna avverkning. Ball vässar, eller "flex vässar," används för att lägga en sista korsmönstret på cylinderväggarna. Denna crosshatch hjälper till att behålla smörjolja på cylinderväggen för att förhindra kolven skärning och hjälpmedel i nya kolvringar inbrott. Saker du behöver
Torque plattor
Hylsnyckelsats
3/8-tums Ratchet
bänk skruvstäd trasor
Shop
Mikrometer ställa
T-mätare eller dial-borrning indikator
Borrmotor
styv cylinder finslipa
Ball (flex) finslipa
Honing olja
Visa fler instruktioner
1

Placera cylindern mellan vridmoment plattorna . Dra plattan bultarna att komprimera cylindern enligt fabrikens specifikationer. Torka all olja från insidan av cylindern. Spänn den nedre momentplattan i skruvstycke i plattans klämma fliken.
2

Mät cylindern med T-mätare eller dial-borrning indikatorn och mikrometer. Gör en serie av sex mätningar. Mät toppen, mitten och botten av cylindern på både X-och Y-axlarna. Dessa mätningar kommer att återspegla rakhet och rundhet av cylinderloppet.
3

Chuck stela finslipa upp i borrmotorn. Släpp finslipa justeraren att kollapsa finslipa. Rengör stenarna med en trasa sedan lätt olja stenarna. Dra åt finslipa justeraren tills ljuset motstånd känns mellan finslipa och hålet. Sätt finslipa in cylinderloppet. Spruta lite hening olja på cylinderväggarna mellan stenarna.
4

Kör borrmotorn och föra varvtal upp till medelhög hastighet. Flytta finslipa upp och ned i cylindern. Steget och hämta finslipa bara tillräckligt så att ändarna av stenarna knappt rensa änden av cylindern. Låt inte stenarna för att helt rensa änden av hålet, eller cylinderloppet och finslipa skador uppstår.
5

Flytta finslipa upp och ner i cylindern med en jämn rörelse. Försäkra att de resulterande repor i cylinderväggarna som ska bilda korsmönstret skär varandra i en 60 graders vinkel. Ändra din borrmaskin fart och rörelse hastighet tills detta uppnås. Paus något i din finslipa rörelser, utan att stoppa rotationen, i de områden som visade sig vara mindre i diameter med dina mätningar. Ändring av resor kan du göra små justeringar som behövs för att sanna och runt hålet. Olja cylindern ofta under denna process med honing olja för att hindra cylindern från uppvärmning eller uttorkning.
6

Dra ut finslipa helt och mät cylindern för att kolla på dina framsteg. Börja med Flex-hone Sedan cylindern åtgärder sanna och runda. Chuck upp flex-hone och sätt in den i hålet. Spruta lite hening olja i hålet och vrid finslipa på medelhög hastighet. Flytta flexi-finslipa upp och ner i cylindern med samma rörelse som den styva finslipa för att uppnå den 60 graders crosshatch. Fortsätt denna rörelse tills en fin, konsekvent korsmönstret är etablerad. Avlägsna finslipa och torka cylinderväggarna väl med en ren butik trasa för att avlägsna eventuella metall, salt eller sten fragment. Ta momentresultaten plattorna från cylindern.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/106613.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.