Hur du justerar kedjan på en 2001 ZX6R

Att hålla ett vakande öga på din Kawasaki Ninja ZX-6R bilfärd kedjan är en del av att hålla motorcykeln trafiksäkra vid alla tidpunkter. Som en bärbar objekt, måste kedjans spänning kontrolleras var 600 miles för att säkerställa att det inte kommer att glida av motorcykelns kedjehjul. På samma sätt kan en alltför åtdragen kedja orsaka allvarlig skada genom att snabbt ha kedjehjulet tänder till en skarp spets, en situation som kan leda till att kedjan att knäppa. Kawasaki rekommenderar ett optimalt intervall kedjeslack mellan 1,38 inches och 1,57 tum så gör att kedjan kan röra sig fritt under de flesta körsituationer. Saker du behöver
Tänger
Hylsnyckel
32 mm hylsa
Måttband
12 mm skiftnyckel
Momentnyckel
Sprint
Visa mer Instruktioner
1

Parkera ZX6R på cykelställ. Dra ut låssprinten säkra den bakre axelmuttern till den vänstra sidan av den bakre axeln, med en tång. Lossa bakaxeln muttern, med hjälp av en hylsnyckel och en 32 mm hylsa.
2

Tryck upp på botten strängen av kedjan, mellan de främre och bakre kedjehjul, med ena handen. Mät kedjeslack, eller det vertikala avståndet mellan kedjans vid viloläge och upplyft läge, med hjälp av ett måttband. Helst ska den kedjeslack variera mellan 1,38 inches och 1,57 tum. Kedjan kommer att behöva justeras, om kedjeslack inte ligger inom detta intervall.
3

Lossa muttrarna justerskruvar lås på båda sidor av den bakre svingarmen, nära axelns blocken, med en 12 mm skiftnyckel. Vrid båda chain-justeringsskruvarna medurs en jämn mängd varv för att lossa kedjan, eller moturs en jämn mängd varv för att spänna kedjan, med hjälp av en 12 nyckel mm halvmåne. Mät kedjeslack igen, som beskrivits tidigare, och göra justeringar om det behövs. Att justeringen justeringsskåra på vänster och höger axel block är riktade mot de matchande placera linjer skuren i
4

Check svingarmen. Justera längst chain-justerbulten, efter behov, tills polariseringsspåren är inställda identiskt.
5

spänna kedjan-justerskruvar låsmuttrar mot svingarmen, med en 12 nyckel mm halvmåne. Dra åt bakaxeln muttern till 92 foot-pounds, med en momentnyckel och en 32 mm hylsa.
6

Skjut en ny saxpinne genom hålet borras i slutet av bakaxeln. Böj sprintar ut benen och runt bakaxeln, med en tång.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/111470.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.