Kinetic Energy & Hybridbilar

Energi finns i flera grundläggande varianter, och alla konsekvenser fordonsteknik på något sätt. All energi på jorden började som tyngdkraften, gravitationen pressas universum ner och fick den att explodera, då det tvingade jorden och solen att smälta samman och skapa inre värme. Biljoner lite energi omvandlingar senare och vi har äntligen hybridbilar, vilket åtminstone försök att vrida klockan tillbaka på en av dem. Energi och termodynamik

termodynamikens första lag - studien på vilken alla fysiska vetenskapen som vi känner den bygger - säger att energi aldrig kan visas eller försvinner, det kan bara ändra formulär. Annorlunda uttryckt, har all energi i universum för att komma från någonstans och det måste ta vägen någonstans. Den andra lagen, känd genom sin stenografi "entropi", påstår att ingen energiomvandling är perfekt, och att varje energiomvandling resulterar i en viss mängd avfall.
Typer av energi i en bil

Gravity skapade värme (termisk energi), och värmen på vår jord tillåtet för tillväxten av organismer. Att tillväxt omvandlas solen och jordens värme till kemisk energi lagras som väte, kol och syre i organismen. När den organismen dog, förvandlas det till olja (fortfarande kemisk energi), vilket blir bränt i motorn och omvandlas till kinetisk energi (rörelse av vevaxeln) och spillvärme. När du bromsar i bilen, blir allt detta rörelseenergi rensat bort och omvandlas till värmeenergi (via friktion) i bromsbelägg och rotorer.
Electric vs gaseffektivitet

Bensin innehåller en viss mängd av energi per gallon - specifikt, cirka 114.000 British Thermal Units. En genomsnittlig bensinmotor omvandlar bara cirka 30 procent av energin i bränslet potential i rörelse framåt (kinetisk energi), resten blir bränt upp som spillvärme och friktion. En elmotor och batteri kombination är oerhört mycket mer effektivt, uppåt på 85 till 95 procent, vilket är den främsta anledningen till att elbilar och bilar som använder någon form av elektrisk kraft för att bidra med kinetisk energi (hybrider) hamna mer bränsleeffektiv än en ren-gas bil.
Kraftproduktion

Enligt den första lagen, som har effektiv elmotor driver för att komma någonstans. Batteriet är inte bara att ladda själv. Den andra viktiga komponenten till hybrid bränsleeffektivitet låg i deras bromssystem strategi, i stället för att omvandla användbar kinetisk energi till värdelös värme, hybrid drivsystem aktiveras en krets som förvandlar sina elmotorer i generatorer. Bromsen av generatorn saktar bilen, och den kinetiska energin från bilen går genom generatorn att bli lagrad kemisk energi i det är batteri. Så vinner hybrid två gånger - Bromssystemet återerövrar de flesta av den energi som förloras vid inbromsning, och motorn ger effektiv användning av det efteråt Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105543.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.