Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Skillnaden i Marine & Automotive Generatorer

Du kan ha samma small block Chevy 350 motor i din båt som en 70 eller 80-talet import eater, men några av komponenterna på motorn måste göras specifikt för en marin tillämpning. Även när generatorer har samma typ av fall, fästpunkter, remskiva storlek och produktion finns det en skillnad mellan fordonsindustrin kvalitet och Marine Grade generatorer, En som är så viktigt, kan veta om det rädda ditt liv. Den Generator

Generatorn består av två olika uppsättningar av elektriska lindningar, en som står still och en som roteras av yttre remskivan. Det finns också en likriktare montering och en uppsättning borstar som gör elektrisk kontakt mellan rotorn (roterande lindningar) och statorn (stationära lindningar) I ett nötskal remskivan utanför generatorn roterar rotorn och ström passerar genom lindningarna. Det finns mer att laddningen som användningen av likriktare och spänningsregulator men detta är grunden som skapar ström som laddar batteriet och befogenheter elektroniken medan motorn är igång.
Motor Setups i båtar
p Det är inte mycket annorlunda än själva motorn jämfört med motorn i en bil, men det finns vissa, särskilt till området motorn är inrymd. Eftersom motorn är inrymt på baksidan av båten och är avskilt från insyn, det finns väldigt lite luftflöde som reser runt motorn. Detta skulle inte vara ett problem, men när som helst din motor körs rik eller översvämningar, kommer bränsleångor fångas i motorrummet. Skillnaden är något uppbyggd av rök från en motor kommer att blåsas ut och bort från motorrummet långt innan det någonsin skulle kunna bli ett problem. Denna brist på luftflödet begränsar din användning av en bil generator på två olika sätt.
Generator Kylning

Automotive generatorer allmänhet är utformade för att kyla via dess bifogade intern eller extern fläkt på tomgång eller lägre hastighet. Detta fungerar bra i en bil eftersom även vid högre motorbelastning finns det fortfarande gott om luft rusar runt generatorn för att kyla den. I en marin tillämpning, kan denna brist på luftflöde orsaka en fordonsgenerator överhettas och misslyckas mycket snabbt när den används på ännu en måttlig belastning. Med en extra fläkt fäst nära generatorn kan detta vara möjligt i en jam om du råkade ha en bil generator på båten, men säkert inte rekommenderas. Problematiskt nog är generatorn kylningen fortfarande inte värre problem som kan uppstå från att använda en bil klass generatorn på en båt.
Spark Skärmar

Fallet aluminium generator som döljer alla internals till generatorn också ventileras för att bistå i tillräcklig kylning, men dessa ventiler utgör ett allvarligt hot när de lämnas därhän i en marin tillämpning. Marine Grade generatorer har speciella gnista skärmar eller avledare spark installerade på ventilerna för att förhindra gnistor från borstarna i generatorn från att lämna generatorn fallet. Bränsleångan byggs upp av bristen på luftflödet och gnistor från en bil klass generator kan skapa en dödlig explosion gör dess användning omöjlig. Det är faktiskt olagligt att använda någon bilgenerator i alla marina applikationer som kommer att resa genom USA farvatten. All motor elektrisk utrustning som förrätter, magnetventiler, generatorer, mössor distributör och andra komponenter tändning måste ha ett US Coast Guard stämpel av godkännande som ska användas på en båt, som din vanliga bil klass generatorn inte kommer att ha. I slutändan även med små skillnader ditt liv är värt mer än de femtio dollar du skulle spara genom att välja den bil över marina.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104872.html

Previous:
Next: No

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.