Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man bygger One & Two Boats Man Wood

Bygga en båt låter som ett stort företag, men det behöver inte vara. Flera byggmetoder, såsom "stygn och lim," tillåter snabb konstruktion och bygg gånger, men du bör bygga din första båten med en befintlig mall, som att utforma en båt kan ta mer upplever än själva byggnaden. Mall i hand, kan du bygga en liten, enkel söm och lim båt i allt från en helg till ett par veckor. Saker du behöver
Stitch och lim båt mall
4 mm marin plywood
2 bockar Sida 2 2-av-6 inramning dubbar
bit tunn, flexibel gjutning så länge som din båt.
Jigsaw
Drill
1/8-tums borr
Måttband
buntband
Pencil
Tvådelad glasfiber eller marinepoxi
Disponibel borstar
12 trådtjocklek koppar
Wire avbitartång
Tänger
glasfiber nät
Marine Paint
Visa fler instruktioner
1

Lay en av dina paneler ut på bockar. Denna tunna marin plywood är mycket flexibel, så lägg ett par 2-av-6 dubbar över sågbock för stöd.
2

Lägg din mall på din marina plywoodskivor. Eller, om du har planer utan en mall där panelen-linjer är skalenliga på ett rutnät, transkribera ett rutnät på marin plywood till fullskalig och replikera raderna. En grid-ruta i taget, notera där linjen passerar genom gallret-rutan, sedan transkribera korsningen på din fullskalig rutnät. När du markerar alla korsningar, anslut ledningarna. Med hjälp av en vän, använd en lång bit tunn, böjlig trä, såsom kvartsrund gjutning som en böjd linjal. Håll ner den så att dess kant berör varje linje skärningspunkt och markera den släta, krökta linjen som sett i planerna.
3

Klipp ut dina skivor med hjälp av en sticksåg. Gör mycket exakta snitt. De enklaste båtarna har endast tre paneler: a våningen och två relingen, eller sidor. Liknande mönster kan ha ytterligare paneler för aktern eller fören, vilket är vanligt i små roddbåtar kallas barnvagnar.
4

Borra kanterna. Lägga golvet platt på sawhorse stödjer, sedan lägga ditt sidostycke eller relingen intill golvet. Placera det där det ska installeras. . För att hitta rätt position, böj båda bitar till sin färdiga form, se till sina hörn line up, då skriftlärd en referenslinje som sträcker sig över båda styckena
5

Var 4 inches - eller vad avstånd dina planer specificera - borra ett hål 1/8 tum runt, så att kanten av hålet är 3/16 tum från kanten. Borra hål längs båda kanterna som skall sammanfogas. Dessa fungerar som de öljetter till skosnören de två delarna.
6

Stitch dina marina plywoodskivor tillsammans. För att hjälpa dig att placera dina paneler, använda plast zip-band, en efter en, ersätta dem genom att skära ut dem med avbitartång, och återförsluta hålen med 12-gauge eller så koppartråd. Sätt koppartråden som en hästsko så spetsarna vända insidan av båten, vrid ändarna med en tång, trimma överskottet, vik sedan twist lägenhet i veck av panelen-leden. Eller använd zip-band som dina fästen. De har inte så mycket mekanisk hållfasthet som koppar, men lederna är förstärkta med glasfiber som tar över mycket av mekanisk infästning kraft.
7

Montera alla panelsektioner med borrning och sömnad metod, förlita sig på zip-band som hjälper dig att montera panelerna, om du inte använder zip-band som din fasta fästen.
8

Epoxi den sydda fogen med ett tvådelat system för polyester epoxi med en del harts och en del härdare. Applicera epoxi med en skum eller disponibel borst-borste. Du kan använda glasfiber epoxi eller en specialitet marina varumärke. Blanda bara tillräckligt för att belägga en söm i taget, eftersom det är snabbtorkande när härdaren blandas i harts.
9

Lägg en remsa av glasfiber mesh 4 inches bred längs insidan och utsidan av fogen. Applicera ett lager tvåkomponentsepoxi över mesh. Applicera flera skikt för lederna.
10

Måla hela båten, inifrån och ut, med slitstark Marine Paint.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104821.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.