Svenska Bil >> bil underhåll >> Tire underhåll >> Content

Hur man installerar en justerbar Camber Kit

Det är osäkert att köra ett fordon om dess däcken inte är korrekt justerade. De styrande mekanik blir svårare att kontrollera och axeln kan skadas om däcken inte är rak. Installera en camber kit för att lösa eventuella problem däck anpassning. En camber kit justerar däcken på din bil och ställer dem till rätt inriktning. Camber kit finns i främre och bakre modeller. Saker du behöver Sida 2 bil domkrafter Sida 2 pallbockar
Hylsnyckel
Torque gun
Sprint avdragare
Gummihammare
Pickle gaffel
Show Mer Instruktioner
1

Höj slutet av bilen på vilken camber kit kommer att installeras. Använd två bilar uttag, en på förarsidan och en på passagerarsidan. Hissa upp bilen tillräckligt högt så att du kan få plats under liggande på rygg. Sätt två pallbockar, en bredvid varje uttag, under bilen.
2

Avlägsna däckfälgaggregat av fordonet. Använd en hylsnyckel eller vridmoment pistol för att ta bort skruvarna som håller samman enheten.
3

Ta bort sprinten från den övre kulleden med en sprint avdragare. Ta bort muttrarna som håller den övre kulleden med kontrollgruppen med en hylsnyckel. Tryck den övre kulleden på sin plats med en gummihammare. Tryck den övre kulleden ur sitt gemensamma med en ättikslag gaffel. Inspektera den övre kulleden och leta efter skador. Använd inte en skadad övre kulled vid montering av camber kit, köpa en ny övre kulled om fabriken är skadad
4

in den lilla konsolen i den stora C-fäste.. Peka på den lilla konsolen med en gummihammare om du inte kan sätta in den med händerna.
5

Fäst övre kulleden på bultarna på C-fästet.
6

Twist medföljande muttrarna på bultarna för att låsa den övre kulleden på plats. Dra åt låsmuttrarna med ett moment av 35 till 40 foot-pounds med en vridmoment pistol.
7

Rikta C-fästet dubbar med hålen på bilens kontrollgruppen. Tryck C-fästet mot styrarmen så att dubbarna insatsen i hålen.
8

Twist de medföljande muttrarna på bultarna. Dra åt muttrarna så att camber kit är fäst på fordonet, men kan ändå glida upp och ner styrarmen.
9

Sätt tillbaka övre kulledstappen till spindeln. Dra det till 29-35 fot-pounds med en vridmoment pistol.
10

Tryck sprinten på plats.
11

Flytta camber kit på styrarmen tills däcken är vertikalt i linje med fordonet. Dra åt muttrarna på camber kit till 35 till 40 foot-pounds med en vridmoment pistol.
12

Avlägsna domkraften. Sänk jacken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tire-maintenance/102116.html

Previous:
Next:

Tire underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.