Hur man tar bort bruna fläckar från träd Sap på utsidan av en ny bil

Det är ett hårt slag liv för färg, speciellt när det är utsatt för organiska föreningar såsom SAP och fågelspillning som kan tränga dess yta och tränga in i mål . Träd SAP är ett organiskt harts inte helt olikt från det som används i glasfiber, vilket gör att du tar bort det något svårare än att köra igenom din lokala biltvätt. Lyckligtvis kommer ett antal andra föreningar bryta harts molekylära bindningar och förvandla det till något med konsistensen av kranvatten. Saker du behöver
Bomullstussar
Målare maskeringstejp
avfettning tvättmedel
Sponge
Visa fler instruktioner
1

Blöt en bomullstuss i din dammsugare val. Aceton och mineralterpentin kommer lätt upplösa sav, men kan också mjukna eller matt lacken. Gnugga alkohol är lite långsammare, men mer godartade, och penetrerande olja (som WD-40, Liquid Wrench eller Gumout) är ännu långsammare, men är betydligt säkrare.
2

Tryck mättad bomullstuss över saven fläcken och tillämpa en bit tejp över den för att hålla den på plats. Oddsen är goda att oavsett lösningsmedel du använder för att ta bort saven också kommer att lösa upp limmet på färgen, så försök att hålla bort någon del av bandet som kommer att beröra lacken. Applicera tejpen ordentligt för att hålla bomullstuss på plats.
3

Låt bomullstuss att sitta i fem minuter om du använder aceton, 15 minuter om du använder alkohol eller 30 minuter om du används penetrerande olja. Avlägsna bomullstuss, blöt en annan boll i renare och använda den för att försiktigt skrubba fläcken och ta bort eventuella lösta SAP.
4

Tvätta bilen med en avfettning tvättmedel som du normalt skulle ta bort några spår av SAP eller rester av rengöringsmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/auto-detailing/121996.html

Previous:
Next:

bilrekonditionering

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.