Varför stannar en 2003 Chevy Duramax Diesel Just Running?

Under 2003 Chevy erbjuds endast den turboladdade 6,6-liters Duramax dieselmotor i 2500 och up-serien, som har varit kända för att vara bra pålitlig lastbilar. Oavsett hur bra en lastbil byggs eller hur väl den tas om hand, är möjligheten för misslyckanden alltid där och slumpmässiga motorstopp eller ingen start förhållandena inte är undantagna. Att hitta den skyldige som orsakar din dieselmotor till stall eller inte startar kan vara som att hitta en nål i en hö stack, men det finns några gemensamma saker att titta på innan dykning huvudet djupt in i hö stack. Fuel Delivery

Ett av de vanligaste problemen med 03 Chevy Duramax motor är bränslefiltret blockering. Bränslefiltret sitter på höger - passagerarsidan - ventilkåpan och hålls fast av en enda bult. Bränsle går in i filtret och sedan vidare till bränslefördelningsröret och injektorer. Den igensatta filter kan förhindra att motorn startar, eller kan blockera bränsleflödet under körning, lämnar dig hjälplös i mitten av vägen. Separera den filterhuset och byta i ett nytt filter, de är billiga och bör göras på en regelbunden basis. Vissa killar svär vid filterbyte varannan oljebyte eller runt 7000 miles. Var också noga med att kolla alla bränsleledningar och slangar för skador, läckage eller veck och byt ut vid behov. Varje begränsning mellan bränsletanken och insprutningspumpen skapar körbarhet problem som sannolikt kan lämna dig strandsatta. Om filtret ersattes nyligen, kan det finnas luft i systemet eller en läckande anslutning på baksidan av filtret. Du kan pumpa primer på toppen av huset tre gånger för att åter-fyll filtret, men inte mer än tre gånger skadar bränslesystemet.
Elektriska problem

Kontrollera alla elektriska anslutningar för bränslespridare och glödstift. Kontrollera att dina batteripolerna, på alla batterier om din lastbil har mer än en, är tätt tillsammans med kontakter för generatorn. En plötslig förlust av strömförsörjning kommer motorn att stängas av och kan göra det svårt att starta upp igen. Äldre Chevy lastbilar hade problem med tändningslåset terminalerna bär ut, vilket leder till en förlorad koppling mellan tändningen och bilens bytte makt som kan orsaka din motor att stänga ner liksom. Om tändningslåset är trasig, kommer du att förlora makten till flera komponenter på en gång när nyckeln är på eller av lastbilen kommer att agera som nyckeln är avstängd även när den är i den positionen. En lös eller dålig jord kan också orsaka din motor att slumpmässigt stanna eller inte startar. Det finns två besvärliga marken punkter som bör kontrolleras, det första ansluter på förarsidan under och bakom servopumpen och ett silver marken rem som fäster den bakre topplocket under glödstiftet styrmodulen

Aftermarket utrustning

Aftermarket utrustning som hävdar att hjälpa körsträcka öka gas och hästkrafter kan också ha en negativ effekt om de råkar misslyckas eller har blivit föremål för fukt. Även avlägsna starter moduler kan gå dåligt eller kort ut och orsaka intermittenta motorstopp, en no-start skick och andra problem. Det har funnits olika klagomål om vissa eftermarknaden chips som hade en tillverkare fel som skulle orsaka Duramax-motorer Chevy lastbilar att inte köra alls. Det var vanligt förekommande att när chipet togs bort, eller rutan under instrumentbrädan var unplugged, skulle motorn och bilen fungerar bra, i de flesta fall, skulle tillverkaren tillhandahålla en ersättningsprodukt i utbyte mot den felaktiga. Din bästa insats är att koppla en eftermarknad fjärr förrätt eller prestandajustering utrustning för att se om det löser ditt stall och underlåtenhet att starta problem.
Ytterligare diagnostik

Använd en scan verktyg, ett med möjlighet att läsa FRYSTA DATA och leta efter några lagrade felkoder och FRYSTA DATA. Om fordonet körs in verktyget till dess i-transit reparation läge, enligt anvisningar från sin bruksanvisning, och har en assistent rida längs att visa data som du kör. Om du kan replikera scenariot med felsökningsverktyget ansluten, kommer du att kunna se vad som förändras i motorn och datorn vid motorstopp. Motorns bränsletillförsel styrs av PCM, men det använder information från vevaxeln lägesgivare att veta hur och när man ska skjuta spridarna. Kontrollera anslutningen vid veven positionsgivare. Byt ut sensorn om den är skadad eller om du tror att det kan vara fel. Sensorn är på passagerarsidan av motorn och monteringsbulten bör skärpas till 71 tum-pounds.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68783.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.