Kan kraftiga regn påverka ditt bilbatteri?

De luftfuktighet närvarande vid kraftigt regn kan bidra till korrosion bildar vid batteriets anslutningar, men sådana förhållanden sällan påverka batteriets funktion, eller interna komponenter. Dock kan ett bilbatteri tycks växa svagare så regnig dag resor kvar. Symptomet kan faktiskt vara en bieffekt av de driftsförhållanden, snarare än ett direkt svar på den rikliga fukt. Trafikflödet, elektriska verksamheten tillbehör och laddningssystem fungerar, måste beaktas för att förstå detta dystra fenomen. Speed ​​Demons

kraftiga regn orsakar ofta trafiken att sakta till en genomsökning, även på motorvägar. Dålig sikt och dragning kan tvinga omedelbara, och eventuellt felaktiga, förarens reaktioner som hindrar framåt framsteg. De motorvarv behövs för full laddning systemets funktion inte uppnås vid krypkörning tillsammans under längre perioder. Även moderna bilar avgiftssystem är mer kapabla än någonsin, ger ingen generator maximal effekt på tomgång. Utryckningsfordon är utrustade med förstärkt upp generatorer och motor hastighetsregleringar att upprätthålla god laddning energi när du slår alla genomarbetade belysning behövs på sådana fordon. Personbilar saknar denna fördel och batteri reserver knackade kraftigt vid låga hastigheter.
Tillbehör till Crime

generatorn kämpar för att hålla energin flödar till tändsystemet och bränslepump vid låga hastigheter, är ytterligare batteri reserver stulen av de tillbehör som används i dåligt väder. Ventilations-inställningar som rensa frontglaset anställa elektriska värmefläktar för att fördela luften, vilket i de flesta fall torkas något av luftkonditioneringen. Den bakre glaset kan ha ett elnät som torkar de yttre och inre ytor. Den vindrutetorkare motor är också elektriskt, medan strålkastarna skulle vara på i sådana fall. Övrig elektrisk utrustning som ytterligare skulle kunna råna batteriet reserver kan innehålla dimljus, värmare sits, och upprepade bromsningar som belyser en mängd glödlampor att varna närliggande bilister.
Slip Sliding Bort

Precis som bildäck tappar fästet när det är vått, är det samma gäller för de gummiremmar som driver generatorer. Den skrika som vanligen följer remslirning får inte förekomma när remskivor och remmar är blöta. En liten brist i banddrivsystemet som undgår meddelande kan ha en minimal inverkan på soliga dagar, men kylning och smörjning vatten kan förvärra situationen. Ökad belastning på generatorn gör det svårare att vända och det är möjligt för bandet att glida ljudlöst genom generatorns remskiva när bra grepp är mest akut behövs.
Tillbaka till Weather

kallare temperaturer som kan sammanfalla med regniga dagar kan klandras för något batteri svaghet, så kallt påverkar den specifika vikten hos elektrolyten som finns i batterifacket. Dåligt förseglade motorrum kan vatten samlas på ovansidan av batteriet och bilda en våt kortslutning över batteripolerna. En liten effekt avlopp sker i detta fall och kommer att fortsätta så länge vattnet stannar på plats. Side-post batterier är inte föremål för sådana missförhållanden, men kan både topp och sida-stolpen utformningarna sotigt efter korrosion. Kablar och anslutningar som hålls rena och torra fungerar bäst, och dessa överväganden har lett till alternativa batterityper placeringar. Batteriet är monterat under baksätet, i vissa bilmodeller, och denna design har vunnit i popularitet den senaste tiden på grund av dess framgång i att hålla batteriet ur elementen. <
br> .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68716.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.