Anledning att bilens fläkt fungerar inte

Den fläkten på en bil flyttar luft från luftkonditionering och uppvärmning enheter finns under huven på bilen till insidan av fordonet för att värma eller kyla luften inne . När fläkten inte fungerar , är det ganska irriterande eftersom luften i bilen inte längre hålls vid en behaglig temperatur . Trasig säkring

vanligtvis det första att inspektera när fläkten slutar fungera är säkringarna att se om någon är blåst . Leta reda på 10A klustret säkring eller 25A HVAC säkring i bilens instruktionsbok , och granska dem för att avgöra om de behöver bytas ut. I bilens instruktionsbok kommer att berätta var du hittar de säkringar som är anslutna till värme och /eller luftkonditionering . På insidan gruppcentralen av bilen , är en 30 amp säkring märkt " Heater " eller " HVAC . "
Bad Fläktmotor
p Om fläkten fungerar bara på inställning nummer 3 eller 4 , eller bara på den högsta inställningen , är det mest troligt att din fläktmotor sviktar och är på väg att dö . Använd en voltmeter för att testa hur mycket spänningen vid fläktmotorn kontakten med din tändning på och AC kör . Om det står 12V , måste motorn bytas.
Automatic Climate Control System

En annan sak som gör att fläkten inte fungerar är det Automatic Climate Control System ( ACCS ) . Om ACC inställningar är avstängda , kan det leda till att fläkten slutar att fungera . Om det är klimatkontroll på bilen , oftast är det en dålig termostat eller elektrisk krets som är den skyldige .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65329.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.