Motorolja i avgasröret tecken på problem

Om något förutom avgaser kommer ut ur bilens avgasrör, kan det vara tecken på problem. I fallet med olja i avgaserna, är det viktigt att man ser på problemet omedelbart. Tänk på att nästan alla tecken på oljor utträder ur avgassystemet kommer att kräva professionell utvärdering. Igensatt PVC Valve

PVC ventilen tillåter ventilation av kontrollerade mängder av motorns inre gaser in i förbränningsrummen, så att de kan brännas. När det blir igensatt, kan det göra att motorn blir internt tryck, tvingar oljan förbi viktiga tätningar och in i avgaserna. Detta kan åtföljas av blåaktig rök, minskad bränsleförbrukning och olja-förorenade tändstift. Du kan enkelt lösa detta problem med en enkel ersättning av ventilen.
Slitna ventilstyrningar

Ventilstyrningar är en inre del av motorn som hjälper till att styra flödet av gaser till och från motorn. De smörjs av motorolja och har tätningar runt sina axlar som kan bli sliten, så motorolja sippra förbi dem. När detta händer, oljeläckor förbi slitna ventilen och in i flödet av avgaser från motorn, ansamlas i avgasröret. Vanligtvis kommer detta problem att åtföljas av blåaktig rök från avgasröret.
Blåst huvudet packningar

Head packningar tätar "huvuden" av motorn blocket. De är en del av intaget och avgassystemet och försegla många fluidkanalerna mellan cheferna och blocket. När en topplockspackning misslyckas kan fluider undkomma förbi tätningen och in i avgasströmmen. Detta problem är normalt åtföljs av överhettning, reducerad kraft, dålig bränsleekonomi och grov drift. Är den del av motorn som utnyttjar
utslitna kolvringar

Pistons energin från förbränningen av bränslet. Antändning av bränsleblandningen tvingar dem upp och ned i sina borrningar, som ger energi för att förflytta fordonet. De är inneslutna i sina hål av kolvringar runt sin omkrets, som smörjs av motorolja. När dessa ringar bli sliten, kan olja och bränsle läcka förbi dem in i avgassystemet. Detta problem kommer att åtföljas av vitt till blåaktigt rök och en märkbar förlust av motoreffekt.
Hål i Piston
Pistons

direkt utnyttja energin från förbränningen. En kolv som utvecklar ett hål i dess yta tillåter gaser och olja att läcka ut förbi den i avgaserna. Detta problem brukar åtföljas av rök, dålig löpning, dålig prestanda och motorljud.
Knäckt Engine Block

ett motorblock är det block som rymmer alla de inre delarna av motorn och är full av passager som styr flödet av fluider till sina olika utsatta delar. En spricka i motorblocket tillåter olja att läcka in i avgassystemet i en mängd olika sätt och är alltid ett allvarligt problem. Detta problem kommer vanligtvis att åtföljas av överhettning, förlust av makt, grov löpning och motorbuller.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64799.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.