Vilka är orsakerna till ojämn tomgång i bilar?

Din bil har varit igång bra i år, men nyligen har utvecklat en ojämn tomgång. Den varvräknarnålen hoppar oregelbundet, och motorn överspänningar och avtar. Det finns några bestämda orsaker för grov tomgång, och de problem som kan vara enkel att reparera. Inte korrigera detta problem nu kan leda till allvarliga motorskador senare, lämnar du strandsatta vid sidan av vägen. Vakuumslangarna

En lös eller trasig vakuumslang orsakar ojämn tomgång, och är det enklaste reparation av alla. Detta är ett mycket vanligt problem eftersom slangar slits ut med tiden. Titta i din motorrummet, samt undersöka slangar noggrant för eventuella tecken på nötning, bryta eller lossa. Byt ut skadade eller trasiga delar av slang, som finns på de flesta bildelar butiker och din ojämn tomgång kommer högst sannolikt försvinner. Addera igensatta filter

Igensatt filter annan vanligaste orsaken till ojämn tomgång. Inspektera ditt luftfilter. Om den är smutsig, byt ut den. Dessutom orsakar ett igensatt bränslefilter grov tomgång. Det är svårt att avgöra om en bränslefiltret är igensatt eller inte, är så en bra tumregel att ändra det vid varje allmän tune-up.
Electrical Components

Dåliga tändstift, dåliga tändstift trådar plugg och en dålig fördelarlocket är andra vanliga orsaker till grov tomgång. Om det har gått ett tag sedan du bytte dessa komponenter göra det. De flesta auto servicecenter kan göra detta för dig om du behöver teknisk expertis.
Kamrem

En kamrem hoppar en tand är också en orsak till ojämn tomgång. Detta kastar bort cam timing, sätta igång en serie händelser som hindrar din motor från att uppnå god timing. Detta är en mer djupgående reparation och, vid behov, bör hänvisas till en kvalificerad bilmekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63729.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.