Att montera en Strut Bar

En strut bar är en enkel anordning som reducerar oönskat flex från topparna av en bils chock tornen vid kurvtagning. Den strut bar är en bar som är bultad till toppar av chock tornen och tjänar till att staga chocken tornen. Den reducerade böja och vrida att chassit upplever översätter till mer exakt styrning och mer stabil, säker hantering. En strut bar är oftast ganska lätt att installera och kräver ett minimum av verktyg och expertis. Saker du behöver
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Open-ended skiftnycklar
Momentnyckel
Marker
Borrmaskin
Visa fler instruktioner
Installera en Bolt-on Strut Bar
1

Öppna bilens huva så att du kan komma åt de övre strut torn från motorrummet. Spray avfettningsmedel eller ett milt rengöringsmedel (till exempel Simple Green) på strut torn och bultarna som håller det övre staget på plats. Installera inte fjäderben stag med bilen upp eller stöttas upp. Hjulen bör alla vara på plan mark.
2

Bestäm hur det övre staget är monterat på kroppen. De flesta fjäderben hängslen är bultade till det övre staget området med muttrarna som håller den övre delen av stagen till kroppen.
3

Ta bort muttrarna som håller den övre delen av staget till kroppen med en socket.
4

Sätt fjäderben stag på plats i motorrummet. Med fjäderben stag på plats men inte bult i, testa strut bar s passform genom att långsamt sänka huven för att se till att det inte finns någon interferens mellan baren och huven. Huven ska kunna stängas helt och enkelt, och bör inte skjutas upp i hörnen.
5

Bolt muttrarna på staget stag med en sockel. Dra åt dem med en momentnyckel till rätt inställningar, som skall beskrivas i de anvisningar som följde med strut bar.
6

Justera baren med muttern ligger i mitten av fältet med en öppen nyckel så att den är ordentligt spänd mot vänster och höger fjäderben torn.
7

Se till strut bar passar ordentligt genom att försiktigt stänga huven, se till att den stängs helt och enkelt och gör inte böja hörnen på huven upp. Addera för bilar utan förborrade hål
8

sätta strut bar på plats på toppen av motorrummet och markera var monteringshålen i strut bar är placerade på chassit. Använd en markör för att göra märken.
9

Borra lämpligt dimensionerade hål i strut torn med en borrmaskin. Bolt strut bar på plats med den medföljande hårdvaran.
10

Se till strut bar passar ordentligt genom att försiktigt stänga huven, se till att den stängs helt och enkelt och inte böja hörnen på huven up. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95167.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.