Hur man gör en billig Glasfiber Mögel Hood

En glasfiber mögel huva är ett billigare alternativ till att köpa en tillverkad huva. Det är lätt och mycket stark också. Glasfiber är ett vanligt val bland bilentusiaster och även yrkesverksamma. Idag är vissa bildelar tillverkas helt i glasfiber. För att göra din egen gjuten huva allt du behöver är en form att kopiera och några glasfiber, som finns på Biltema. Saker du behöver
Hood Glasfiber bildar
formsläppning förening
Resin
Härdare
Visa fler instruktioner
1

Layer glasfiber folie över en modell huva. Denna gamla bil huva är blankett. Skär arkmaterialet att passa huven med en sax. Tillåt tillräckligt överhäng för att möjliggöra justeringar och borttagning av huven. Mark ena änden toppen och ena änden som botten (eller ena änden höger, en vänster) och sedan ta bort folien.
2

Applicera föreningen formsläpp på modell huven i två skikt och låta det torka ordentligt.
3

Placera glasfiber banan tillbaka över formen huva och päls det med glasfiber harts. Använd en pensel eller rulle för att applicera hartset. En modifierad rollern med en hylsa av PVC över skumgummirulle fungerar bra i det här fallet.
4

Lay på efterföljande glasfiber ark om du planerar att göra en flerskiktad huva. Använda en för att fyra blad för din mögel som behövs. Applicera ett lager av harts över bladet varje gång ett nytt lager appliceras.
5

Låt massan torka helt. Detta kan ta upp till ett dygn eller mer beroende på vilken typ av harts du använder och de förhållanden under vilka den tillämpas. På kyliga dagar, tar det längre tid att torka, till exempel. När torr, trimma bort kvarvarande glasfiber folien med hjälp av en rakkniv eller kniv.
6

Tryck på ytan för att testa glasfiber. Om det är helt svårt hartset har härdat och torkas. Bänd upp ett hörn av mögel huven, och bänd bort den i ett stycke. Ställ fläkten på en stabil arbetsyta, och grundligt sand formen med 200 papper grus sand och en platt slipkloss.
7

Strut huven med vertikala och horisontella stagning. Använd flytande skum för detta steg. Spraya skum i strukturella mönster du väljer på motorhuven och låt den ställa och härda i 12 till 24 timmar eller enligt ordination. Sedan slipa skummet med 80 grit sandpapper.
8

Ansök glasfiber och harts till de strukturella stagning. Låt detta torka och sand till en jämn yta med 200 grit sandpapper.
9

Spraya på två lager glasfiber primer. Låt dem torka och sedan använda din övre skikt av färg. Slipa mellan skikten ger en jämnare yta på din nya huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84141.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.