Hur Turbo en Stock Motor

Medan många bilar kommer med turbo, kommer denna extra dragkraft enbart förbättrat luftflöde genom motorn som antänder bensinen vid varmare och mer effektiva temperaturer för att driva kolvarna. Eftersom det inte rekommenderas att lägga en turbo till din motor om du inte är en expert mekaniker, kan du få liknande resultat genom att lägga inkrementella prestandavinster till ditt lager motor. Att få luften att flöda effektivt genom motorn, få tändsystemet i toppform, lättar din bil, med den mest effektiva olja och använda bensin premium oktan kan ge upp till 25% prestandaökning. Saker du behöver
Tändstift Review Lätt flow luftfilter Review Lätt flow ljuddämparen (tillval) katalog Open flöde avgaser
Kolfiber huv
Oljefilter byte Tool Review 4 liter syntetisk olja
Phillips och flathead skruvmejslar
Tändstift byte inställd
skiftnyckeln med alla ingående tillbehör
Visa fler instruktioner
1 luftfilter av din bil står beween luften och ditt bränsle och kan begränsa detta flöde.

Köp och installera en eftermarknad luftfilter storlek för bilens märke och modell. De flesta bilar är lager med en vanlig luftfilter som inte låter luftflödet så öppen som eftermarknad varumärken. Öppna huven på din bil, leta efter den stora luftröret och hitta lådan med det gamla luftfiltret. Du kanske måste använda en stjärnskruvmejsel eller skruvmejsel för att ta bort höljet. Eftermarknaden luftfilter kan ge en 5% ökning i prestanda.
2 Kluven eller quad tändstift ger den bästa ledningsförmågan under sin livstid.

Byt ut tändstiften och åter montera kluvna eller quad tändstift, koppla bort batteriet innan du är klar med detta steg. Köp och installera premium tändkablarna för att dra full nytta av den bättre ledningsförmåga. Du kommer att behöva en spark set plugg verktyg och avläsningar på vridmomentet på bilens tändstift. Skruva dina kontakter genom att först lyfta locken tändstiftet med händerna, sedan sätter den långa uttaget av tändstiftsnyckel i tändstiftshålet och vrida moturs. Placera varje nytt tändstift i mycket försiktigt och skruva i lätt först och sedan tätt till vridmoment specifikationerna. Prestanda tändstift kan öka din motor produktionen med 5%. Addera 3 Byta ut din olja och oljefilter är en förutsättning för en väl fungerande motor.

Töm din nuvarande olja, byta oljefilter och tillsätt syntetisk olja. Leta bulten under din motor som håller i oljan, tappa ur oljan i en behållare som rymmer fyra liter vätska, skruva ditt oljefilter (med ett verktyg som den på bilden nedan) och ersätta det med ett nytt oljefilter. Fyll på olja under huven med syntetisk olja,. Ett oljebyte och uppgradera till syntetisk olja kan förbättra din motor med 2,5%
4 Lägga till en ny ljuddämpare till en lastbil är lättare eftersom det redan från jorda nog för dig att krypa under den.

Byt ut din nuvarande ljuddämparen med en lätt-flöde ljuddämparen. Detta steg kräver hjälp av en bilmekaniker om du inte har svetsning verktyg och tillräckligt med utrymme under bilen till jobbet lätt. Ta bort din gamla ljuddämparen, antingen genom sågning eller un-fastspänning, och sedan montera den nya ljuddämparen genom svetsning eller klämma på den och fästa den till kroppen i bilen med den medföljande hårdvaran. Ett enkelt flöde ljuddämparen ökar prestandan med upp till 5%.
5 Kolfiber huvar kan sprutas för att matcha färgen på din bil.

Montera en huv kolfiber. Kolfiber huvar minska den totala vikten på din bil. Ta din huva genom att lyfta upp huven, ta bort skruvar och bultar som fäster kåpan till klämmorna knutna till bilen. Bifoga din nya huven genom att placera den på klämmorna och sätta tillbaka alla skruvar och bultar. Installera en huv kolfiber kan förbättra prestanda med upp till 2,5% genom att minska bilens totala vikt.
6 högre oktantal är bättre kvalitet och kommer att öka prestandan på din motor.

Fyll upp med premium bensin (detta gäller inte för dieselmotorer). Ju högre oktantal i bensinen, desto mer effektiv kommer det att brinna i din motor, och kan kommer att öka produktionen med upp till 2,5%.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96090.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.