De typer av motorblock

Förbränningsmotorn tar många former, och många insatser har gjorts för att optimera prestandan i varje komponent från olje-pan till luft-renare. Själva motorblocket är inget undantag, och alla olika designer experimenterat med under åren, följande är de mest populära och produktiva. Den V-motor
p Detta är förmodligen den mest populära motorblocket på marknaden och finns i flera iterationer. Från massiva Cadillac V16s, till klassiska V8: or till den lilla V4s används på motorcyklar, för V-motor har en lång historia och beprövade rekord av tillförlitlighet

Den främsta fördelen med en V-motor är dess kompakta karaktär.. Eftersom den använder ett par av cylinderraderna som löper parallellt med varandra, är en V-16 motor nästan samma längd som en inline-åtta och endast lite bredare. Den enda nackdelen med en V-motor är jämnhet, vilket kan vara ganska dålig på grund av det faktum att kolvarna är inställda på udda vinklar till motorns centrumlinje. Denna effekt kan kompenseras med fler cylindrar, vilket är anledningen till lyxbilar ofta har 10 cylindrar eller mer.
Radmotor

Inline-block motorer använder en serie av cylindrar som körs i en enda rad från baksidan av motorn till fronten. Eftersom dessa motorer brukar köras smidigt, är de ofta används i tillämpningar som kräver hög rpm effekt, vilket gör konfigurationen idealiskt för de sparsamma motorer som används i de flesta personbilar. Det är av denna anledning som nästan alla fyrcylindriga motorer använder en inline-blockkonfiguration.

Dessutom lånar en inline konfiguration av själva utformningen till användningen av en överliggande kamaxel (OHC) topplock, vilket också bidrar till att öka hög-rpm hästkrafter. Denna inline-four/OHC topplocket kombination används för att god effekt på praktiskt taget alla fyrcylindriga bilar i produktion.

Boxer motorer
Boxer Motorer används främst av Porsche och Subaru och är några av de mest utvecklade motorer runt. Det enklaste sättet att förstå boxermotor är att se det som en V-motor som har tryckts platt, så att topplocken är mittemot varandra.

Boxermotor har ett antal fördelar. Eftersom kolvarna på en bank effektivt fungera som motvikt till den andra sidan, kräver vevaxeln inte motvikter egna. Detta leder till en kortare, lättare vevaxel och en högre varvar och starkare motor. Boxer motorerna är också relativt lätt och är låg på marken. Detta kan sänka en bilens center-of-gravitation av flera inches, vilket leder till en bättre hantering chassi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95128.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.