Blå rök från svansen, lär dig att bedöma om du ska bränna olja och lösa problemet

                       [] Motorfamilj bilar kunskap om hur ägarna av oljan kommer att bränna det? Ta reda på om motorn brinnande olja? I så fall, hur man hanterar det? Förra veckan, ägaren av huset intervjuade Gar modern servicespecialist, enligt dess införande Motorns brännolja är ett mycket allvarligt problem. Om ”brinnande oljan” är allvarlig kan det leda till att motorn skrotas. Han rekommenderade även att ägarna i själva körningen process, för att avgöra om fordonet brinnande olja, är det enklaste sättet att se om avgas ta blå rök.
Symtom: avgas ta den blå rök
Enligt experter den faktiska drivprocessen, om avgasröret för att ta blå rök, skakar motorn på tomgång, motorolja i en rutin Under underhållscykeln (byte av olja) saknas allvarligt, då kan din bil brinna olja. Bland dem, när den fina bilen ”brinner oljan”, den första gången bilen körs varje morgon, kommer det bakre avgasröret att ha en relativt tjock blå rök. Blå rök försvinner under en tid, oftast samma dag en liknande situation kommer inte att ske, acceleration ”bränna olja”, när fordonet färdas föraren gasen i botten eller placera bilen gasen i botten, släpper ut stora mängder från avgasröret blå rök situationen, allvarligt när föraren när fordonet färdas Meng bränsledörren, kan föraren se spegeln blå rök från avgasröret sidan.
intervjun experter berättade också reportrar att om ägarna misstänker egen bil brinnande olja, kan fordonet vara fylld med olja, så att bilar som kör 1000 kilometer till bensinstationen på oljefiltret vägs, sedan lägga upp oljan, Låt sedan bilen resa 1000 kilometer. Så upprepas tre gånger för att erhålla en genomsnittlig, normal konsumtion av olja efter inkörningsperioden är i allmänhet upp till 1L /1000 km, om den överskrids, är det nödvändigt för motorunderhåll.
konsekvenser: Det kan leda till motor skrotas
Lukin rot införa den så kallade ”brinnande olja” betyder olja in i motorns förbränningskammare, blandning med gasen inblandade i förbrännings tillsammans. Fordonet en ”brinnande olja” fenomen, kommer att göra fordonet för snabbt syresensor är skadad, vilket leder till förbränningskammaren kolavsättning ökad tomgångsvarvtal instabilitet, svag acceleration, ökad bränsleförbrukning, avgasutsläpp och andra negativa följder av alltför stora bristen på allvarliga motorsmörjning, motorn Skador som är svåra att reparera och till och med skrotas, vilket resulterar i en betydande ökning av underhållskostnaderna och till och med olyckor.
orsaken till felet: normalt slitage + onormalt slitage
Enligt experter är orsaken till motor brinnande olja uppdelad i två typer: normalt slitage, vilket är ett normalt fenomen i ett fordon som färdas ett visst antal kilometer senare. General fordonet är cirka 200.000 kilometer, olika bilar, olika människor använder olika områden (luft damminnehåll) har en betydande inverkan på motorns livslängd, andra än normalt slitage, vilket resulterar i onormalt slitage av produktkvaliteten skäl Och tidigt slitage orsakat av felaktig användning.
Dessutom användningen av undermåliga olja, byta olja och olja förlängd inte oroa dig-renare, kallstart gaspådrag, bristen på en lång löpning under olje, arbeta vid hög temperatur under en lång tid, långsiktig överbelastning med hög hastighet, långsiktig drift under dålig luftkvalitet och mognad inte överväga att ersätta luft-renare av staten, bristen på oljepump oljepumpeffekt, lågt oljetryck, oljekanal blockering, etc., kommer att göra att motorn brinnande olja, vilket minskar livslängden.
Lösning: välj högkvalitativ olja
att förhindra bilar brinnande olja, experter rekommenderar att ägarna i att driva processen, bör välja en bättre kvalitet på bensin, gamla bilar kan vara lämpligt att använda en något större viskositet olja, För att öka tätheten mellan kolven och cylinderväggen. Naturligtvis, för att lösa ”brinnande olja” den ultimata lösningen på fordonet eller till en mer grundlig översyn, för att lösa problemet i grunden, jord kontrollera oljemätaren enligt produktinstruktioner krav, regelbunden olja och oljefilter, byt oljefilter äkta tydliga reservdelar; i syfte att anpassa sig till vägförhållanden, och för att möta den normala driften av motorns livslängd, minska oljeförbrukningen, som är nödvändigt för en high-end urval av motorolja. Särskilt motorn med en turbokompressor (dess högre driftstemperatur), desto mer nödvändigt att använda en lägre förångningshastighet av högkvalitativ motorolja, eftersom oljan också bidragit till den flyktiga bil ”bränna olja” är en viktig faktor.

Relaterad Rekommenderad Läsning: Bilvårdstips: Flera delar som behöver bytas ut regelbundet

Lämna ett svar