Automotive Knowledge Manual Introduktion till utvecklingen av ljuskällor

                       Belysning för bilen och fordonets förare är mycket viktigt, det kan lysa upp vägen, så kör på natten lättare, det ger också deltagarna att hitta andra sätt att transportfordon, för att undvika olyckor. Det finns många ämnen att utforska bakom bilens ovanliga delar. Idag har vi använt ljus från ljuskällan för att starta, eftersom vi visa sin evolution.
På 1880-talet var bilen redan utrustad med ljus. Ljuskällan lampa användes huvudsakligen beror på bränsleolja eller acetylen förbränningsutsläpp. Bland dem, förbränning av acetylen gas strålkastare mer populära, eftersom det är för stark vind och regn motstånd. Columbia elbil företag 1898 för första gången kommer att vara lika elektrisk strålkastare ljuskälla konfigurerad för att ge sina modeller som tillval. Då & ldquo; Lights & rdquo; inte erkänns av marknaden, eftersom de två tekniska flaskhalsar allvarligt påverka dess affärsapplikationer: Först i omgivningen av fordon som används under svåra förhållanden gör glöd livet är för kort, och dessutom för lampan med energiproduktion maskin volymen är för stor, kan programmet inte i bilen vid tidpunkten för att uppfylla de tekniska villkoren. Naturligtvis eftersom tekniken utvecklas, dessa två frågor har lösts efter en kort tid. Nedan kommer vi att introducera dig till ljuset av bilstrålkastare i utvecklingsprocessen upplevt flera steg. [
vanliga volfram glödlampor efter långvarig användning av bilden ovan fenomen inträffar första fordon
] & ldquo; lampa & rdquo; med användning av volfram som den Ijusemitterande mediet, fylla den inre glödlampan Inertgas eller vakuum dras. Ledande nog att glödströmmen, så att uppvärmningsglödtråden till glöd ljus kommer att emitteras. Jämfört med strömkällan, samma strömförbrukning volfram genererade luminans klart otillräcklig. Vidare, när normal drift volfram, volframtrådytan efter sublimering av atomer kondenserar inuti lamphuset eller glödlampa, förorena jorden och ytterligare minska ljusstyrkan på strålkastarna. Av dessa skäl är den nuvarande inte längre vanlig volframkälla vald strålkastare biltillverkare. Efter glashöljet till
volframhalogenlampa halogenelement tillsatt gas, är situationen avsevärt förändrats. Detta bildar en gemensam ström halogenlampa, fungerar det på följande sätt:. När uppvärmning av glödtråden, volframatomerna röra sig mot riktningen av glasväggen indunstas, när nära glasväggen, är en volframånga kyles till cirka 800 °] C och halogen och atomerna är bundna tillsammans för att bilda en volfram-halogenid (jodid, bromid, volfram eller volfram). En volframhalogenid fortsätter att röra sig på grund av värmeflödet till centrum av glasröret, och oxideras tillbaka till glödtråden. Eftersom volfram halogeniden är en mycket instabil förening, som när den värms upp och sedan åter sönderdelas till volfram halogen och ånga, så att i sin tur deponeras på en volframglödtråd, för att kompensera för den förångade delen. Genom denna regenereringscykel, filamentet har inte bara blivit avsevärt förlängd livslängd (nästan 4 gånger den normala glödlampa), och eftersom tråden kan drivas vid en högre temperatur, vilket resulterar i högre ljushet, högre Färgtemperatur och högre ljusstyrka. Vid samma watt strömförbrukning av förutsättningen, producerade halogenlampan en luminans mycket högre än den vanliga volfram.
halogenlampor behöver arbeta vid högre temperaturer, vanlig glashölje vid denna temperatur smälter och producera ett flöde, så i stället för det sintrade kiselglassubstratet glas används i vanlig halogenlampa glaskolv. Baserat på egenskaperna hos kvartsglaset, om glas rörväggen förorenat med olja (t ex glaset på lampan skalet) kommer att resultera i det tidigare nämnda återvinningsprocessen är inte väl avslutad, vilket i hög grad påverkar lampans livslängd, är det nödvändigt att byta ut lampan Var särskilt uppmärksam.
halogen infrarött reflekterad ljuskälla (HIR) utveckling av de senaste prestationer
halogenlampan ökas inom en speciell beläggning som tillåter synligt ljus att passera, och reflekterar infrarött ljus men blockerar. Inuti skuggan kommer efter reflektion infraröd återuppvärmnings volfram, volfram dess release temperatur högre luminans högre. Eftersom infraröd uppvärmning ger kompletterande roll, är ingenjören inte nödvändigt att öka strömmen genom volframljuskälla med användning av denna teknik kommer att vara mer energieffektiva.

Lämna ett svar