Praktisk handbok bil bil vatten rätt strategi

Ett: kör bilen i vattnet sätt

Om bilen färdas alltför djupt vatten sektioner Flameout, se till att omedelbart stänga av tändningen Försök aldrig att starta motorn igen, annars kommer motorstången att böjas och skada motorn och orsaka onödiga ekonomiska förluster. Om tillståndet tillåter ska bilen avlägsnas från den ackumulerade vägsektionen för ytterligare inspektion.

Tips:

1: Oljan i vattnet kommer att få oljan att försämras och förlora smörjning, vilket orsakar överdriven motorns slitage.

2: Växellådans vatten kommer att försämra växellådan i växellådan och orsaka slitage på växeln.

3: Vatten som kommer in i bromsvätskan kan försämra bromsvätskan, vilket bromsar fel.

2: Vattenbehandling när bilen är parkerad

Om fordonet kommer in i vattnet under parkeringsprocessen är skadan mycket mindre. Den vanligaste situationen är att det mesta av interiören är Blåsor, för att hantera denna situation, först rensa vattnet i bilen och öppna sedan dörren, helst i solen, så att vattnet förångas. Om det finns en plast måste den avlägsnas. Slutligen anpassas luftkonditioneringen till den inre cirkulationen, så att vattendampen i hytten släpps ut ur fordonet genom luftkonditioneringssystemet.

3: Hur säkert genom delar av vatten

Först, se till att vattendjup avsnitt om du inte har sett en halv ett hjul, skulle de bättre att inte passera dessutom noteras att i handlingen genom När du befinner dig i vattensektionen måste du flytta med låg hastighet. Det är bäst att köra i konstant fart på 1 stopp. Växla inte växlar när du vattar för att förhindra flamoutgången.

Lämna ett svar