Luftkonditionering kylning är inte bra Hur man kontrollerar kylmedelsläckage

Luftkonditioneringssystem har gradvis blivit standardutrustning för bilar. Det finns många typer av luftkonditioneringsapparater som används i befintliga bilar, och deras strukturer är likartade. Underhållsintervall ska i allmänhet vara en gång om året eller vid behov. Om det konstateras att dess kylförmåga inte är bra under användning, bör den kontrolleras och felet genereras generellt av kylmedelsläckage. Du kan kontrollera och reparera med följande steg.

1. Sök läckan stället

används för närvarande på fordonsluftkonditioneringssystem är i allmänhet enkelkylda öppen typ, multi-use freonkylmedia (R12 eller alternativt Freon 134a). Vid användning läcker kylmediet lätt från lederna och oljetätningarna, och kylmedelsläckaget kommer att leda till dålig eller ingen kylning.

(1) Kontrollera oljeläckage. I luftkonditionerings kylcykeln systemet, är den kylande olja som används för att smörja lager och andra rörliga delar tätade inom kompressorn, en liten mängd smörjolja kommer tillsammans med kylmediet in i kylcykeln systemet. Om kylcykeln systemläckage, fett läckage uppstår, har så inspektion och rörskarvar funnit att fett kan bestämmas där det läcker inträffade, bör det repareras.

(2) Observera inspektionsfönstret för att bestämma kylmedelsläckaget. Starta motorn (ca 1000R /min), den kylande öppna styromkopplaren (A /C), anordnad temperaturomkopplaren spaken COLD läge (kall), till den största fläktomkopplare positionen, kan observeras från fönstret för att kontrollera kylmediet Flödes tillståndet används för att bestämma om det finns läckage i kylcykelsystemet.

Köldmediet strömmar normalt: kylmediet är väsentligen transparent och vinden vid utloppet är kallt. Kylsystemets tillstånd är normalt.

köld brist: kylmediet är otillräcklig, bubblor kommer ofta att se flödet av kylmediet mjölkvit, då kyleffekten är dålig.

Inget kylmedel: Om kylsystemet är allvarligt läckt kan ingenting ses i glasfönstret och luftkonditioneringen kommer inte att svalna. Det finns två inspektionsfönster för A och B på Beverly (Gallery Forum). Kontrollfönstret A kan bedöma huruvida torkmedels fuktinnehåll i vätsketanken är mättad. Om det är blått betyder det normalt, om det är rött betyder det att vattnet är mättat. Köldmediet i luftkonditioneringssystemet ska dräneras långsamt, torkmedlet i behållaren ska bytas ut och kylmediet fylls på igen. Funktionen för inspektionsfönstret B är detsamma som det som beskrivits ovan, och används huvudsakligen för att observera kylmediet.

När olja finns på alla leder eller kondensorytor under inspektion, är det allmänt angivet att det finns kylmedelsläckage. Funnit tecken på läckage, är det lämpligt att utesluta läckage fel, fylla på kylmediet och smörjmedlet för att förhindra läckage av smörjolja, skador på luftkonditioneringssystemet.

2. Kontrollera driften av luftkonditioneringssystemet

kontrollera bilen i ett väl ventilerat utrymme, hålla medelhög hastighet motor, luftkonditioneringsapparater vindhastigheten till maximal hastighet, så att luft inne i fordonet Inre öglan.

(1) Dömer luftkonditioneringsstatusen från temperaturen på varje del. Tryck på luftkonditioneringssystemet och varje del för hand för att kontrollera ytemperaturen. Under normala förhållanden är lågtrycksrörledningen lågtemperatur och högtrycksledningen är i hög temperatur.

Högtrycksrörledning: kompressorutlopp & rarr; kondensor & rarr; vätskeförvaringstank & rarr; expansionsventilinlopp. Dessa delar ska vara varma och varma första, och försiktighet bör vidtas vid hantering av dem för att undvika brännskador. Om en särskilt varm del finns på någon av punkterna, finns det ett problem här och värmen är inte bra. Om en punkt är särskilt kall eller frostig, indikerar den också ett problem här och det kan vara blockering. Om det finns en signifikant temperaturskillnad mellan torrreservoarens inlopp och utlopp, indikerar det att det finns blockering.

lågtrycksledningen: expansionsventilutlopp & rarr; stare & rarr; kompressorinloppet, för att kyla de ytor som skall kylas, men expansionsventilen frost fenomen bör inte förekomma. Det bör vara uppenbara skillnaden i temperatur mellan de höga och låga sidan av kompressorn, om det inte finns någon signifikant skillnad temperatur, då finns det ingen köldmedium i luftkonditioneringssystemet, har systemet signifikanta läckor.

(2) Rengör skräpet på klimatanläggningen. Kontrollera förångarens kanaler och kondensatorytan, och mellan kondensorn och tankmotorn (under stopp) om det finns skräp, lera, städa upp skall noteras, rengöras noggrant. Kondensatorn kan försiktigt borstas med en pensel, var försiktig så att den inte spolas med ånga.

(3) Kontrollera och justera luftkonditioneringsbältet. Kontrollera att bältet är tätt och ytan är intakt (samma som justering av motorbältet). Om ovanstående inspektion visar sig vara onormal bör den repareras.

habeas
när luftkonditioneringssystemet 3. Underhåll

(1) Freon (R12) stort latent förångningsvärme, rörde hud, ögon absorberas mycket värme och indunstning, så att kroppen förfrysning Var därför uppmärksam på operationen, använd skyddsglasögon för att skydda dina ögon. Freon vätska kommer in i ögat, inte gnugga sina händer, att tvätta omedelbart med mycket rent, kallt vatten i händelse (som syftar att späda koncentrationen av freon), och omedelbart till sjukhus för behandling. När ett stort antal vätskekontakt freon med huden tvätta genast med mycket kallt vatten, med ren vaselin på huden, och till sjukhuset för behandling, inte handen gnugga kaos.

(2) eftersom Freon färglös luktfri, inte lätt kan uppfattas, släpps ut i luften kommer att minska syrekoncentrationen i luften, kan kvävning. Eftersom freongas är tyngre än luft och i allmänhet avsätts i botten av luften, så personalen reparations står inte i diket, gropar och andra lokala urladdningsköld luftkonditionering underhåll. Utsläpp av kylmedel bör utföras i ett välventilerat område.

flon inte förbränning, explosion, men branden kommer att producera giftiga gaser stött fosgen, så gör kylsystemet i närheten och underhåll av svetsoperationen eller rökning. Kassera inte kylmediet i ett slutet rum eller i närheten av en flamma.

flon löslighet i vatten är mycket liten, i kylkretsen om det är troligt utfällda vattnet fryser till is expansionsventilöppningen, igensättning av luftkonditionerings rör. Så var noga med att inte låta vattenånga i kylsystemet, öppna inte kylsystemet när det regnar eller vatten runt utomhus verksamhet måste kylsystemet vara öppen i tid stämplade sigill.

Freon möter fukt i luften som kan smälta metallytan. Därför täcker du kroppens yttre yta när du laddar kylmediet med en trasa. Freon och smörjmedel är fullständigt upplöst, och därför med smörjoljan cirkulerar freon i systemet systemet, täckt hela den inre ytan. Vid urladdning av kylmedel måste det sakta tömmas för att förhindra att smörjmedlet tas bort.

flon med ökande temperatur, trycket ökar snabbt, kylmediet som skall lagras under 40 ℃ miljö, undvika högtemperaturlagring.

Freon har en korrosiv effekt på vanligt gummi. Därför kan vanliga gummiprodukter inte användas för att ersätta gummitätningar av luftkonditioneringssystem.

(3) Luftkompressor smörjmedel. Luftkompressor smörjmedel är hygroskopiska, utsätt inte för luft för länge och borde vara täta hela tiden.

4. Kontrollera uppvärmning och kylfläkten

(1) Öppna fläktomkopplaren i hytten för att kontrollera funktionen hos den elektriska fläkten, kräver den normala rotationen inget onormalt brus. Annars bör du kolla och felsöka. När onormalt ljud under drift bör fläkten fläktblad kontrolleras med avseende på skador och fläkt utan förlust av viktplattor;

(2) Kontrollera slangarna fläkt gummi för åldrande och brott, om det skadas bör ersättas;

(3) uppvärmning av motorn efter start, och öppnar varmluftsfläkt brytaren slår om, värme, ventilation bör uppfylla kraven för tillstånd, annars bör justeras och repareras.

Lämna ett svar