Vanliga fel och reparationer av stötdämpare gör bilen inte längre ojämn

                

ram och fordonskroppen vibrationer avklinga snabbt, och för att förbättra åkkomforten av bilarna, är bilarna i allmänhet utrustad med en stötdämparupphängningssystem för närvarande allmänt använda är bilen dubbelverkande stötdämpare patron anordning.

fordons stötdämpare använder i färd med slitdelar, stötdämpare arbete är bra eller dåligt, direkt kommer att påverka en väl fungerande andra delar av fordonets livslängd och därför bör vi alltid vara i stötdämparen Bra arbetsförhållande. Följande metoder kan användas för att verifiera att stötdämparen fungerar bra.

1. parkering bilen efter 10km med dåliga vägförhållanden på vägbanan trycker spjällhuset, om inte varm nog, fri från inre resistans spjäll, spjället fungerar inte. Vid denna tid, tillsats av ett lämpligt smörjmedel, och sedan testa, om det gäller värme, jämfört med intern stötdämpare olja, bör tillägga tillräckligt med olja, annars, vilket indikerar fel i stötdämparen.

2. Tryck stötfångaren ordentligt och lossa den. Om bilen har 2 eller 3 hopp, fungerar stötdämparen bra.

3. När bilen kör långsamt och bromsar snabbt, om vibrationen är svår, betyder det att det finns ett problem med stötdämparen.

4. Ta bort spjället till sitt upprätta, och den nedre klämringen är ansluten till städet, kompressionsdämpning pull rod flera gånger, denna gång bör vara stabila motstånd, motståndet att dra upp bör vara större än den nedåtriktade tryckmotstånd, såsom resistens mot instabilt eller inget motstånd kan vara kort av oljedämpare eller ventil inre delar skador bör repareras eller bytas ut.

Vid bestämning av stötdämparna har ett problem eller fel, bör först kontrollera stötdämpare för oljeläckage eller spår av gamla oljeutsläpp.

Oljetätningspackningen och packningen är brutna och oljebehållarens kapsmuttern är lös. Det kan vara att oljetätningen och packningen är skadade, och en ny tätning ska bytas ut. Om detta inte eliminera läckage, bör spjället dras ut, om svårighetsgraden var inte en tid, och ytterligare kontroller huruvida gapet mellan kolven och cylindern är för stor, stötdämpakolvstången för böjd, kolvstången och cylinderytan Huruvida röret är repat eller repat.

Om spjället inte läcker fenomen, bör stötdämparen kontrollera anslutningen tappen, vevstake, kopplingshålet, skador på gummibussningar, etc, tätning av, gå sönder eller faller av plats. Om dessa var normala, bör spjället sönderdelas ytterligare, för att kontrollera om med gapet mellan kolven och cylindern är för stor, cylinder utan skada, är ventiltätningen bra, ventiler och ventilsätet är åtsittande, och spara Om stötdämparens spänningsfjäder är för mjuk eller trasig och reparera eller reparera enligt situationen.

Vidare skallra dämpar fel kommer att visas i den faktiska användningen, huvudsakligen på grund av dämpfjädern och stålplåten, ram eller axel kolliderar, och en dämpningsdyna skada eller förlust förebyggande Om dammcylindern deformeras eller oljan är otillräcklig ska orsaken identifieras och repareras.

Lämna ett svar