Lär dig att reparera en bil under körning. Hur man bedömer fordonets fel själv

                       [Bilägarens hembilkännedom] Under processen med att använda bilen är det oundvikligt att fel kommer att inträffa. För erfarna veteraner är det ofta möjligt att hitta problemet ”i ett steg”. De flesta människor är förlorade när de möter misslyckanden. Nu lär du dig att hitta fel själv.
fordon misslyckande kan delas upp i tre delar: Första krets fel, för det andra passage fel, för det tredje drivsystemet misslyckande, såsom styrning, bromsning, överföring och liknande. Bland dem är kretsfel uppdelad i högspänningskrets och lågspänningskretsfel. I själva verket är cirka 60% av fordonsfel kretsfel och 30% finns i oljekretsen. De flesta av dessa fel kan elimineras av sig själva. Endast cirka 10% är fel på systemfel. Dessa fel är mekaniska fel. När fordonet är mest driven ska det repareras vid en särskild reparationsstation.

När du har problem med att köra, oroa dig inte, oroa dig inte, låt oss titta på felindikatorn. ? Stoppa och analysera fenomenet misslyckande, ställa några varför domar och skilja mellan olje kretsfel Det finns två tillvägagångssätt: en kör på vägen plötsligt stänga av eller stänga långsamt, plötsligt avstannade främst krets fel, men långsamt Flameout, eller fordonet ständigt ”svävar”, mestadels oljekretsfel. Den andra är ”testbrand”. Om det inte finns någon central högtrycksbrand eller cylinderbrand, är det ett kretsfel. Om det finns en högtrycksbrand är problemet i oljekretsen. Och mekaniska fel oftast åtföljs av onormala ljud, ljudhastigheten varierar med fordonets hastighet, försvinner ljudet vid parkering, inte är direkt relaterade till olje kretsfel. hotell med ”punkt för punkt negation”, ”fokus” lock på en viss plats för att ta reda på vilken typ fel, riktade att först kontrollera utsidan är onormal. Tråden huruvida öppna, korta, lösa leder huruvida; brända smak i närvaro eller frånvaro av trådarna motor, vare oljeledning läcka och liknande.
är värt att påminna om att de flesta av den nya bilen är nu ”EFI” bil är elektroniskt styrd förbränning, färre fel, och den gamla förgasaren bilar sannolikheten för misslyckande är precis tvärtom. Tänk på att, som EFI bil kretsfel, ofta behöver särskild dator detektor test, föraren bör inte göra det själv, för att inte skada kretsen programmet.

Relaterad Rekommenderad läsning: Hur man väljer och känner frostskydd på vintern? Meddelande till ägaren
Vinterbilstrategi Det rekommenderas att byta specialdäck under 7 ° C

Lämna ett svar