Lär dig att hitta fel själv Flera typer av biltekniker Raiders

                

bil kommer att förstå bilen

Först måste du lära dig att köra bil mekaniker att lära sig att hitta sin egen & ldquo; misslyckande & rdquo;

bilar som används, är det oundvikligt att hända fel. För erfarna veteraner är det vanligtvis möjligt att ”hitta ett steg på plats” för att hitta problemet. De flesta människor är förlorade när de möter misslyckanden. Nu lär du dig att hitta fel själv.

Fordonsfel kan grovt uppdelas i tre delar: en är kretsfel, den andra är oljekretsfel, den tredje är fel på systemet, t.ex. styrning, bromsning, överföringsdelar etc.

Bland dem är kretsfel uppdelad i högspänningskrets och lågspänningskretsfel. I själva verket är cirka 60% av fordonsfel kretsfel och 30% finns i oljekretsen. De flesta av dessa fel kan elimineras av sig själva. Endast cirka 10% är fel på systemfel. Dessa fel är mekaniska fel. När fordonet är mest driven ska det repareras vid en särskild reparationsstation.

När du är i trubbel under körning, oroa dig inte, oroa dig inte, låt oss titta på felindikatorn. ? Stoppa och analysera fenomenet misslyckande, ställa några varför domar och skilja mellan olje kretsfel Det finns två tillvägagångssätt: en kör på vägen plötsligt stänga av eller stänga långsamt, plötsligt avstannade främst krets fel, men långsamt Släcka, eller fordonet ständigt uppstår, ”svängande” fenomen, mestadels oljekretsfel. Den andra är ”testbrand”, om det inte finns någon central högtrycksbrand, cylinderbrand, det är ett kretsfel, om det finns en högtrycksbrand är problemet i oljekretsen. De flesta mekaniska felen åtföljs av onormala ljud, ljudet ändras med fordonets hastighet och ljudet försvinner när fordonet stoppas, vilket inte är direkt relaterat till oljekretsfelet.

med & ldquo; styckvis & rdquo;, negationen & ldquo; fokus & rdquo; låst på en viss plats för att ta reda på vilken typ fel, riktade först kontrollera om onormal yttre. Tråden huruvida öppna, korta, lösa leder huruvida; brända smak i närvaro eller frånvaro av trådarna motor, vare oljeledning läcka och liknande.

Det är värt att påminna om att de flesta av den nya bilen är nu & ldquo; EFI & rdquo; bilen är elektroniskt styrd förbränning, mindre fel, med den gamla bilen förgasare sannolikheten för misslyckande är precis tvärtom. Man bör komma ihåg att om EFI-bilen är defekt, behöver den ofta en speciell datortektor för att upptäcka den. Föraren ska undvika att göra det själv för att inte skada kretsprogrammet.

För det andra är koldioxidrengöring väldigt viktig för bilkonsumtionstipsanalys

1, med ren bensin

Bensinföroreningar är den viktigaste komponenten i bildandet av kol, så ren Tendensen till höga nivåer av bensin för att bilda kolinnehåll är svagare. Det bör dock noteras att det höga antalet inte motsvarar den höga kvaliteten. Etiketten representerar endast oljans oktantal och representerar inte kvaliteten och renheten.

Vissa bilägare använder bensinbehållare i bensin för att säkerställa att bensin rengörs. Detta förhindrar effektivt bildandet av kolinnehåll på metallytan och aktiverar gradvis de ursprungliga kolpartiklarna och tar långsamt bort dem för att skydda motorn mot skador. Men tillsatsen av bensinrengöringsmedel måste vara försiktig. Om du lägger till en falsk produkt får du motsatt effekt.

2, inte länge tomgång med

lång dödtid, den tid som krävs för att motorn skall nå normal temperatur blir också lång, är det förångade bränsle som sprutas på baksidan av ventilen efter den långsamma hastigheten, produkten Kol är också född. Samtidigt är det ofta tomgång, och luftflödet in i motorn är också liten, så att skurverkan på kolbeläggningen blir svag, vilket främjar avlagringen av kolinnehåll.

3, uppmärksamma tidpunkten för låga

För bilar utrustade med en turboladdare, efter att ha klättrat eller körning i hög hastighet inte omedelbart stänga, går på tomgång stänga efter 10 minuter med en Turboladdade bilar kan bilda kolavläsningar flera gånger snabbare än typiska naturligt aspirerade bilar.

rekommenderas att bilägare när du ska göra något varje 20.000 40.000 kilometer under förhållanden av rutinunderhåll är uppfyllda för att undvika rivning av insugningssystemet rengöring, särskilda metoder och speciell utrustning som används i motorn inte upplösas under premissen av fordonets inlopp, en ventil, är en oljepassage utformad så lätt att rensa platsen för kolsot operationen.

Lämna ett svar