När behöver däcket bytas ut? Detaljerad beskrivning av däckens självtestmetod

                

[familjebil ägare kunskap] ordspråket säger tusen miles börjar med ett steg, som ett medel för & ldquo; & rdquo;, fot däck för trafiksäkerheten men spelar en viktig roll, så för däckunderhåll är särskilt viktigt . Många vänner i livet gillar att kolla sina bilar i sig, men ibland har de ingen erfarenhet och har därför ingen möjlighet att börja. För självkontroll av däcken är det inte svårt. Syftet med inspektionen är också mycket tydligt. Mäta nuvarande situationen för bilens däck och bedöma om den behöver bytas ut. Jag kommer att lära dig en enkel självtestmetod för däck idag.

● När däcken behöver bytas

Case 1 😕 Aging allvarlig

observera däckets slitbana och linjer väggen av däcket, om prevalensen Sprickan indikerar att däcket har försämrats kraftigt. Vid den här tidpunkten, även om antalet körda kilometer inte är lång eller användartiden är kort, behöver den ändå bytas ut i tid. Annars är de äldre däcken mindre benägna att få en punkteringsrisk på grund av temperaturhöjningen på grund av den försvagade sidoväggsstyrkan.

Case 2: svår förslitning

vid varje spår har en däckslitbana förslitningsgränsen identifierare, identifieraren för ungefär en tjocklek av ca 2 mm (1,6 mm exakt värde ). Professionella däckbutiker rekommenderar att när däckets tjocklek bär på gränsvärdet med två gränsvärden (dvs 3,2 mm), bör det kontrolleras ofta och det rekommenderas att byta ut det.

fall tre: från paketet deformation

däckpaket sak är en mycket farlig deformation inträffar sedan, om situationen eftersom paketet deformation hittades, första gången för att de bästa professionella underhåll Butiken är inspekterad och det rekommenderas att byta däck under normala omständigheter. Däckets skick visar att metallspolen inuti däcket har deformerats eller brutits, och om den fortsätter att köra, är det hög risk för punktering.

fall fyra: frekvent Tire

För däcken var sänkt, och många av mina vänner kommer inte att vara alltför bekymrad, vägkanten verkstad priset på tjugo eller trettio dollar kan reparera genomförda. Om samma däck är bundet upprepade gånger kan det dock repareras ofta? Professionella berättar att en eller två däckreparationer inte påverkar användningen av däcken, men efter mer än tre gånger rekommenderas att däcken byts ut av säkerhetsskäl. Eftersom temperaturen inuti däcket stiger vid körning med hög hastighet, är skadan redan kompenserad, men ökar risken för fara.

En vän svar artikeln ifrågasatte varför en däckreparations 3 gånger bytas ut, varför inte två, fyra eller fem gånger, är inte någon dogm? Det bör noteras att bara tre gånger ett referensvärde. För däck, reparera nödvändigtvis en korrigerande metod, så länge det finns säkerhetsrisker kommer att repareras, bör det skadade däcket helst bytas ut mot nya däck, däcktillverkare är också sådana krav. Däcken är dock inte billiga. Med tanke på prisfaktorn finns det inte många som byter däck i verkligheten, men däcken är inte lämpliga för täta reparationer av säkerhetsskäl. Därför yrkesverksamma införa en eller två små fläckar med frekvent kontroll, kan den klara av vardagen, men ofta utgör antalet födda är farligare, och att detta för många gånger alltför ofta vad är det, för att underlätta konsumenternas minne, yrkesverksamma rekommenderar Vi kommer inte fixa det mer än 3 gånger.

V .: däckgenomborras

Många av mina vänner vet rädsla däcksidan skadades, många människor tror att om däck måste omedelbart byta däcken sönderskurna. I själva verket är detta uttalande inte strikt, däcken sönderskurna väggen är faktiskt farligare än slitbanan skadade, men inte alla av sido skada kräver byte av däck, har varje däcksidan tillhörande logotyp och modellnummer finns på logotypen om skadade nära kanten av den nedre sidan av navet, måste däcket bytas ut vid denna tidpunkt, eftersom tråden där styrka är svag, och den bakre däckmonterings patched under extrudering kommer oundvikligen att vara här, är effekten svår att se till reparation. Om logotypen är skadad eller skadad, finns det risk för sanering.

Lämna ett svar