Det var mörkt inne i avgasröret för att lära dig hur du avgör om brinnande olja

[familjebil] kunskap om ägarna alltid hört att vissa människors bilar brinnande olja, om hans bil hittades mindre olja, är hur man bedömer också normal konsumtion eller Det finns en situation där man brinner olja. Här är hur man bedömer.
brinnande oljeförbrukningen eller hur man bestämmer den brinnande oljan
först sade fordonet kommer att lägga mer eller mindre oljeförbrukning, men uppenbarligen inte självklar fråga i allmänhet konsumtion av en liter olja var 5000 kilometer Om det är normalt bör du vara uppmärksam på det utöver denna standard för att se om följande villkor uppstår. Det var mörkt inne i avgasröret
första avgasröret väggen för att torka rent, torka igen över en vecka, om det visar sig i avgasröret är svart, betyder det att fordonet har fenomenet brinnande olja. Observera att när tiden för att ta
morgonen kallstart
blå rök på morgonen kallstart observera avgasrörets utlopp, bara börja om avgasröret uppblåst blå rök, det visar att fordonet brinnande olja, detta tillvägagångssätt Det är bäst att ha två personer att arbeta tillsammans, en för att starta fordonet och det andra att observera. Ta blå rök eftersom tiden är mycket kort, och endast visas i stället en lång tid efter att fordonet. Blå rök
när gasreglaget hård acceleration eller in-situ fordon uppstår när H-gaspådrag blå rök fenomen, och i princip ingen dödtid, illustrerar detta fall fordonet brinnande olja, men har också allvarligare, så snart som möjligt reparation.
oljeinsprutning port ta blå rök
om fordonet utöver avgasporten, oljeinjektionsport började också ta blå rök, vilket indikerar att detta symptom har nått ett avancerat stadium när det gäller att bränna olja är mycket allvarligt och kräver läkarvård så snart som möjligt, för att undvika Större skada.
Den svaga tätningen av cylindern är den främsta orsaken till brinnande olja. Huvudsakligen mellan kolven och cylinderväggen gapet är för stort, felaktig installation eller dåliga tätningskolvringar, motorolja på cylinderväggen in i förbränningskammaren, vilket orsakar fenomenet brinnande olja.
möjligt att välja bra kvalitet olja, gamla fordon kan lämpligen väljas för att öka viskositeten hos oljan är något större kolven,,, är den syntetiska oljan långvarig användning av mineralolja tätningen mellan cylinderväggen också benägna att använda tätnings Inte strikt. Ground Kontrollera oljestickan, olja och oljefilter byts regelbundet, byt oljefilter originalreservdelar väljer den ursprungliga oljan, etc., kan effektivt undvika fenomenet brinnande olja.

Relaterad Rekommenderad Läsning: Torkaren är överstrykt? Lär dig om de ”bärbara delarna”

Lämna ett svar