Vägjobbare nära döden – har fått nog

Det finns människor som ger av sig själva och sin tid för att andra ska få det lite bättre, känna sig lite tryggare. Ideella idrottsledare, föräldrar på stan, scoutledare, frivilliga brandmän…

Magnus Karlsson i Vemdalen är en sådan människa. Han är resande säljare i badrumsbranschen men hjälper också till vid viltolyckor.

– Jag har gjort det i 11-12 år nu och halkade egentligen in på det för att jag lyckats bra med mina hundar. Det vill säga, jag har lärt dem att spåra skadat vilt, berättar Magnus Karlsson.

Viltolyckor är ju aldrig en positiv upplevelse för någon av de inblandade, men något har hänt de senaste åren som ytterligare förvärrat situationen, menar Magnus Karlsson.

– Jag åker cirka 7 500 mil/år och är således rätt van att vara på vägarna. Jag har rest i 20 år nu och märkt att mentaliteten blivit allt sämre på vägarna. En markant skillnad på hänsynen, helt klart.

Trots varningar – folk blåser förbi i 90 km/h

Vid vilolyckor visar det sig nu att trots mängder av varningssignaler, reflexvästar och lampor så fortsätter folk att köra förbi olycksplatsen i hög hastighet.

Och det är inte bara Magnus Karlsson och hans hundar som då är nära döden. Ofta är de bilister som krockat rejält chockade och irrar omkring. Något som höll på att gå riktigt illa härom kvällen.

– En av de som chockats gick efter mig men fick kasta sig upp i snödrivan för att inte bli påkörd, säger Magnus Karlsson.

Det har varit väldigt många viltolyckor den senaste tiden – och efter att antal incidenter fick han nog.

– Det var som om fan flugit i folk.

Resultatet blev ett mycket engagerande Facebook-inlägg:

 


Över 6000 har delat inlägget

Reaktionerna och kommentarerna är många – och fler än 6 000 har delat hans inlägg.

– Och jag har fått sjukt många privata meddelanden som jag inte hunnit svara på, säger Magnus Karlsson.

Nu hoppas han på en förändring i bilisternas attityd.

– Det är bra om det här får upp ögonen på folk.

LÄS ÄVEN: Viltolyckorna ökar – här är det värst

Lämna ett svar