Toyota gör om Yaris – här är nya småbilen

Det är fortfarande den tredje generationen av Toyota Yaris som är grundstommen i 2017 års modell – men med 900 nya delar är det ändå en rejält uppgraderad version som nu presenteras.

Och presentationen sker främst för den europeiska marknaden där Toyota Yaris haft en stark försäljning hela tiden – och den har ju faktiskt byggts i Frankrike sedan 2001.

Vad innebär då de 900 nya delarna för Toyota Yaris?

Designen på front- och bakparti har förändrats till det sportigare hållet – bland annat med hjälp av nya strålkastare, ny grill och nya led-lampor bak.

LÄS MER: Yaris en av modellerna som säljs snabbast på Blocket

Interiören har också fått en dos nya delar där uppgraderad infotainmentutrustning och ny ratt är några av sakerna som sticker ut mest. Det finns även nya färger att välja på – både för klädsel och för den externa lacken.

När det gäller utrustningsnivåerna så kommer Toyota med ett nytt system. Den vanliga standardnivån följs av mellannivån (mid-grade) med bland annat stor infotainmentskärm. Sedan kommer Mellan+ (Mid+) med bland annat fetare däck och därefter kan köparen välja Bi-Tone-nivån som med sina tuffare färgval ska attrahera yngre. Högst upp återfinns Chic trim som inkluderar krom, svart interiör och läderdetaljer.

Motormässigt är den största förändringen att det inte längre går att välja 1,33-litersvarianten. Nu finns i stället bensinmotorn på 1,5 liter med 111 hästkrafter som gör 0-100 km/h på 11 sekunder blankt.

LÄS ÄVEN: Sverigepremiär för ny hybridsuv från Toyota

Lämna ett svar