Tjuvar ville stjäla Enzo Ferraris kropp

Enzo Ferrari är en ikon i bilvärlden som grundare av det världsberömda bilmärket, ett av världens allra starkaste varumärken alla kategorier, Ferrari.

Enzo Ferrari hade som chef för biltillverkaren också väldigt täta kontakter med F1-teamet som han också chefade över. Det sägs att svenska Stefan ”Lövis” Johansson värvades av Enzo Ferrari till teamet och att det var Enzo själv som hade sista ordet i alla värvningar av förare till F1-teamet 1985.

Tre år senare avled Enzo Ferrari, då 90 år gammal, och hans kropp ligger begravd i Ferrari-staden Modena. Det var också från den platsen, San Cataldo-kyrkogården i Modena, som tjuvarna planerade att stjäla Enzo Ferraris kvarlevor. Planen var att sedan kräva pengar av familjen Ferrari.

Men den italienska polisen på Sardinien avslöjade planerna som avslöjades i en härva som omfattade vapen- och drogsmuggling. Avslöjandet mot ligan har lett till flera arresteringar i Italien men det är inte känt vem eller vilka i Ferrari-familjen som skulle pressas på pengar. Enligt den italienska polisen hade tjuvarna också planer på att begära pengar av biltillverkaren Ferrari.

Lämna ett svar