Micael fick inbrott i husbilen – tjuvarna lämnade tackbrev

I tisdags skulle Östersundsbon Micael Larsson köra sin husbil till besiktningen. Men han hann inte mer än att öppna dörren till bilen innan han insåg att något var fel. En ruta var krossad, och både cd-spelaren, backkameran och GPS:en saknades.

Någon gång under natten hade tjuvar brutit sig in i husbilen.

– Tjuvarna har rotat omkring lite i vanlig ordning. De har tagit all elektronik. Sen har de även tagit en väska med alla instruktionsböcker till husbilens funktioner. De trodde säkert att de hörde ihop med elektroniken, säger Micael Larsson.

Så här såg det ut efter att tjuvarna varit inne i bilen.

Foto: Privat

Stal elektronik för 30 000 kronor

Han uppskattar själv värdet på de stulna prylarna till 30 000 kronor. Men andrahandsvärdet blir betydligt lägre. Tjuvarna misslyckades med att få med sig alla delar till stereon och backkameran.

– Det som finns kvar är inte värt något för mig eller för dem. De lär få max 500 kronor om de försöker sälja stöldgodset, säger Micael Larsson.

 

LÄS ÄVEN: Gunnar, 73, stoppade tjuvarna – helt naken

 

Privat

Foto: Husbilen stod på uppfarten.

Men det som verkligen stack i ögonen var lappen. Tjuvarna hade tagit sig tid att rota fram ett block i bilen för att kunna skriva ett brev där de tackar för stölden.

Lappen lämnade de sen fullt synlig på ett bord inne i husbilen.

Tjuvarna lämnade tackbrev

– ”Stort thanks” står det på dålig svenska, och så gjorde de en flinande smiley. Det var riktigt surt, så spydigt. Det kändes verkligen kränkande, det är det som är det värsta tycker jag, säger Micael Larsson.

”Stort thanks” hade de skrivit på lappen.

Foto: Privat

Polisen har varit på plats och gjort en brottsplatsundersökning, men Micael är tveksam till att de får fast tjuvarna:

– De har för lite resurser, så är det bara. Man får väl ta dem på bar gärning om de kommer tillbaka för att hämta de delarna som de inte fick med sig.

För egen del planerar han att öka bevakningen runt villan i Östersund framöver.

– Man får sätta upp kameror så att man ser vem som kommer. Då blir det oftast lugnt. Kamerorna fungerar avskräckande, säger han.

Lämna ett svar