Lamborghini återkallar 5900 bilar

Det finns ett dussin av den superexlusiva sportbilen Lamborghini Venenos i världen. Venenos har en 12-cylindrig V-motor som levererar cirka 750 hästkrafter och varje bil har kostat från cirka 36 miljoner kronor.

Men nu kommer ägarna att få ett brev från Lamborghini där de uppmanas att besöka närmaste verkstad. Anledningen är ett fel på bränslesystemet som kan leda till att bilen börjar att brinna.

Lamborghini ska totalt återkalla 5900 bilar och förutom Veneos rör det som om modellen Aventador. Enligt Lamborghinis statistik har det sålts totalt tre Venenos med vanligt tak och totalt nio med cabriolet –  cabversionerna kostar ytterligare cirka fem miljoner kronor.

Är värda över 100 miljoner kronor i dag

Men det här var nypriset på bilarna. Tidningen Automobile Magazine avslöjade för ett år sedan att den enda Veneno som var till salu då kostade ofattbara 110 miljoner kronor, minst.

Lamborghini har berättat under vilka omständigheter bränslet riskerar att antändas och bland annat handlar det om övervarvning vid stillastående och risken ökar om ägaren monterat ett avgassystem från någon trimfirma.

Det finns också en risk att bränsle antänds om bilen körs med full tank – då kan bränsle komma i kontakt med avgassystemet och antändas.

Men enligt Lamborghini känner de inte till några personskador efter att en bil börjat brinna på det här sättet.

Så äger du en Lamborghini Aventator eller kanske en Venenos så var försiktig med att varva hårt tills du fått felet åtgärdat på din närmaste Lamborghini-verkstad.

BILDER: Porsche kraschade hemlig prototyp i Arjeplog

Lämna ett svar