Kö för att se de lyxigaste husbilarna på Elmia

Redan utanför entrén till den stora husvagns- och husbilsmässan på Elmia-området i Jönköping förstår jag vad som gäller.

Det nya märket Golden Dreams har ställt ut två gigantiskt stora husbilar, ja, eller snarare lastbilar med en påbyggd bodel. Det är lastbilar från Volvo respektive Mercedes som får bära lyxhusbilen.

Golden Dream satsar på skräddarsydda husbilar för de allra mest kräsna. Bilarna byggs helt och hållet efter kundens önskemål och prislappen är därmed väldigt flexibel. Här byggs finesser som utdragbart utekök och en bodel som kan växa på bredden när bilen parkerats.

Golden Dreams är ett nytt märke på den svenska marknaden men hoppas inom kort nå upp till en volym om 15 bilar per år.

LÄS MER: Vi testar bekväm och lyxig husbil från Bürstner  

Concorde växer på bredden

Inne i den stora utställningshallen har Sverigeledande Forsbergs Fritidscenter större delen av A-hallen och här är det kö för att få en egen visning av lyxiga Concorde Centurion. I det stora garaget på Centurion ryms en Mercedes-bil, en cabriolet förstås. 

Även Centurion har så kallade Slide-out, där väggarna kan skjutas ut hydrauliskt. Det är förstås gången Concorde tar det steget. Prislappen på dryga 6,5 miljon kronor verkar inte avskräcka kunderna som står i kö för att få komma in i bilen.

Concorde har byggt lyxiga husbilar i över 30 år och ska försöka hålla stå emot för uppstickare som Golden Dreams. 

Lämna ett svar