Här är nya Volvo-suven XC40

För ett knapp år sedan visade Volvo två konceptbilar på den nya plattformen CMA. Den ena skvallrade väldigt mycket om den produktionsklara XC40 som ska ha sin världspremiär i höst.

Nu har vår spionfotograf hittat bilen under de sista vintertesterna i norra Sverige.

 LÄS MER: Premiär: Här är Volvos nya 40-serie

Kommer troligtvis som hybrid

Volvo visade den färdiga bilen för en handfull journalister redan för två år sedan, då tillsammans med den allra första visningen av nya XC60 samt nya V90 och S90.

Nya XC40 byggs på den nyutvecklade plattformen CMA som även nya Lynk&Co ska visa för sin nya modell Lynk 01. Men av allt att döma får Volvo äran att vara först ut med den nya lill-suv:en. Det viskas nu om en debut redan på bilsalongen i Shanghai i april men ett hett alternativ är också att Volvo arrangerar en egen visning i höst. Det skulle heller inte krocka med den viktiga lanseringen av XC60 som inleds på bilsalongen i Genève.

Nya XC40 och CMA-plattformen är utvecklad för elektrifiering och vi kommer troligen att få se en hybridversion redan vid lanseringen. Vi kommer också att få se Volvos nyutvecklade trecylindriga 1,5-litersbensinare samt de vanliga fyrcylindriga dieslarna på utvalda marknader.

 

Konceptbilen 40.1 är fordonet som senare ska bli den färdiga XC40.

Börjar säljas i år

Försäljningen av XC40 ska inledas redan 2017 och troligen följer Volvo här sitt koncept från XC90-lanseringen med en relativt lång lanseringsperiod för orderteckning. Vi kan också se fram emot någon form av internetförsäljning av de första XC40-bilarna.

Under nästa år ska Volvo följa upp med en nya S40 och eventuellt också en V40. Volvo umgås också med planer på ytterligare en suv, och då en mindre XC20. Att bilen på bilden är cirka 4,5 meter lång tyder på att Volvo skapat ett utrymme för en ännu mindre suv.

Volvo har också två renodlade elbilar på gång – en byggd på SPA-plattformen och då troligen i form av en XC60 eller en V60 CC och ytterligare en modell byggd på den lilla CMA-plattformen.

Lämna ett svar