Här är första bilden på Tesla Model Y

Suvarna fortsätter ta över världen och Teslas nästa drag på marknaden är Model Y – en helt elektrisk kompaktsuv.

– Jag är verkligen exalterad äver Model Y. Vi siktar på att Model Y ska komma ut på vägarna 2019, säger vd Elon Musk till Inverse.

Allt om Bilar har tidigare berättat att det handlat om en suv byggd med Model 3-chassi, men Elon Musk har hunnit ändra sig på vägen. Nu är det i stället en helt ny plattform på gång. Och en helt ny fabrik för produktionen.

– Det finns inte en chans att vi kan bygga Model Y vid Fremont, så det måste bli någon annanstans. Vi hade i princip ett upplopp häromdagen på grund av parkeringsplatser…

”Misstag att använda Model S-design”

Att Model Y inte ska baseras på Model 3 verkar ha en del att göra med lärdomarna från Model X.

– Jag tror vi gjorde ett misstag att använda designen från Model S-plattformen till Model X. Det hade varit bättre att designa en suv som en suv ska designas, och en sedan som en sedan ska designas. Annars försöker du bara använda ett skohorn för att passa in nåt som inte är vettigt, säger Elon Musk.

Han gav ingen mer information om Model Y, men avslöjade att mer kan komma i september när Teslas lastbil presenteras.

– Det finns fler saker jag inte berättat, så jag rekommenderar verkligen att ni dyker upp på lanseringen av vår lastbil. Då finns det kanske lite mer att säga än jag just gjort.

LÄS OCKSÅ: Skilsmässan blir av – Musk lämnar Trump

Lämna ett svar