Här är BMW:s nya stilrena cabriolet

Nuvarande version av BMW:s lilla cabriolet Z4 har funnits sedan 2009 och det är hög tid för BMW att visa en ny version av bilen. 

Det skulle ha skett i kväll på den exklusiva utställningen Pebble Beach Concours d´Elegance i Kalifornien, men  bara timmar innan tillverkaren hinner dra av skynket läcker bilderna på den kommande modellen ut. 

BILTEST: BMW 5-serie – lättare och bättre 

Liknar storasyskonet i 8-serien

Concept Z4 – som modellen i nuläget kallas – delar sitt designspråk med den större cabrioleten Concept 8-serie som visades innan sommaren

Det innebär en aggressiv front med en grill i form av de karaktäristiska njurarna, stora luftintag och smala svepande baklyktor. Men till skillnad från hos sitt storasyskon sitter lyktorna i fram monterade vertikalt. 

Nytt är också att det hardtop-tak som fanns på föregångaren har bytts ut mot en tygsufflett. 

LÄS MER: Ny BMW-värsting – 460 hästkrafter för 1,1 miljon 

Z4 har två skärmar

På insidan har det också hänt en hel del. Nya Z4 kommer att ha två skärmar – en i mittkonsolen och en i mätarhuset. 

En kanske mer uppseendeväckande del av interiören är hur sittbrunnen går i två olika färger. På förarsidan är inredningen svart, medan passagerarsidan är bär samma orange ton som karossen. 

Nu återstår det att se vilka av designelementen som följer med till den produktionsklara bilen. Vi är också nyfikna på vad som kommer att sitta under huven. 

Lämna ett svar