Elon Musk vill förena datorer med hjärnor

Det var inte länge sedan som AI och kombinationer av robot & människa var rena science fiction. Frågan är nu vad storfilmerna från Hollywood ska handla om? Vi börjar ju inse att det mesta av tekniken faktiskt är möjlig att utveckla.

Elon Musk, grundaren av Tesla och SpaceX, är en av de som alltid brunnit för ny teknik och omvälvande uppfinningar. Och nu har han startat ytterligare ett företag, Neuralink Corp, som tar steg in i framtiden.

Tekniken som företaget ska ta fram har målet att förena den mänskliga hjärnan med datorer, enligt Wall Street Journal. Det handlar om att med hjälp av små hjärnelektroder kunna ladda upp (och ner) tankar.

 LÄS MER: CIA varnar för teknik i moderna bilar

Tanken som räknas för Musk

Företagets officiella fokus är ”medicinsk research” men självklart är det lätt överförbart på bilbranschen och med Elon Musks Tesla-koppling är det inte långsökt att tänka sig en framtida bil-spin off.

Om hjärnan kan kopplas ihop på det här sättet med bilens dator kommer du verkligen kunna ”tala” med bilen. Och då inte bara för att göra körningen bättre och säkrare – det går ju även att tänka sig stora vinningar när det gäller resans destination, musikval och mycket annat.

Dessutom kommer ju bilen kunna svara på dina tankar och komma med förslag, motargument och annan feedback.

 LÄS ÄVEN: Nu är Elon Musks jättelika batterifabrik i gång 

Lämna ett svar