Den ultimata lådbilen – Morgan EV3 Junior

Morgans trehjuliga bilar beskrivs bäst som lekfordon för vuxna. Nu har man tagit steget fullt ut och byggt en bil för barn.

En traditionell Morgan har en stor v-twin på nära två liter från S&S monterad i fronten.

Men förra året tog man klivet in i framtiden med den eldrivna trehjulingen EV3. Och nu kommer uppföljaren: EV3 Junior – en elbil för barn!

Den lilla elbilen är helt byggd för hand i kolfiber, med en instrumentbräda i trä och handsydd läderinredning. Bilens toppfart är måttliga 16 kilometer i timmen och batteriet erbjuder en räckvidd på upp till 16 kilometer – beroende på körstil. De som är duktiga på matematik har redan räknat ut att batteriet räcker för omkring en timmes körning. Efter fyra timmars laddning är bilen redo att köras igen.

BILDEXTRA: Spana in Speedback GT – toklyxiga brittiska retrobilen

Kostar uppemot 100 000 kronor

Morgan erbjuder bilen i standardfärgerna ”Sport Red”, ”Sport Green” eller ”Sport Ivory”, med svart eller brun läderklädsel.

Men kräsna kunder kan välja fritt ur Morgans palett på 40 000 olika färger. Förutom lack kan Morgan dekorera bilen med olika dekalpaket.

Som de flesta redan har förstått är det här inte den billigaste leksaken på barnens önskelista – uppemot 100 000 kronor kostar EV3 Junior.

Lämna ett svar