BMW visar en eldriven 3-serie redan i höst

BMW tänker presentera en riktig överraskning på bilsalongen i Frankfurt i september. Det är en eldriven variant av storsäljaren 3-serie som ska klara 40 mil på en laddning. BMW har inte bekräftat planerna och har inte meddelat när bilen kan komma att börja säljas.

Introduktionen av en el-3-serie kommer samtidigt som rivalen Tesla börjar leverera de första Model 3 till sina kunder. Model 3 har setts ute på testvägar under försommaren och det ryktas fortfarande om exakt hur Tesla tänker paketera bilen. 

LÄS MER: Volvo bygger helt nytt bilmärke för elbilar 

Allt fler elbilar har från och med i år en räckvidd på 40-50 mil. Under 2018 och 2019 planerar också flera tillverkare att börja sälja renodlade elbilar. Volkswagen, Volvo, Audi och Mercedes planerar alla nya premiummodeller som ska utmana Tesla. 

Teslas Model 3 har i Nordamerika fåt konkurrens av främst Chevrolet Bolt. I Europa heter Bolt Opel Ampera-e och finns än så länge bara på ett fåtal marknader i Europa. En svensk introduktion av Ampera-e väntas i slutet av året eller i början av 2018. 

När BMW nu så tydligt ger sig in i en elbilskampen med befintliga modeller ökar konkurrensen ytterligare.

Lämna ett svar