Bentley storsatsar på succémodellen Continental GT

Bentley har publicerat bilder på sin kommande version av Continental GT. Den nya modellen ska visas på bilsalongen i Frankfurt om två veckor och börja säljas nästa år.

Nya Continental GT byggs på samma VW-gruppplattform som bland annat Porsche Panamera, nya Porsche Cayenne och Audi Q7 har. Precis som övriga bilar på den nya plattformen MSB så betyder det lägre vikt, vilket verkligen Bentley kan behöva, samt tillgång till flera assistanssystem. Däremot har Bentley inte avslöjat om bilen får samma fyrhjulsstyrning som till exempel Cayenne och Q7.

LÄS MER: 11 populära suv:ar med stora brister 

Continental GT har 626 hästkrafter

Under huven sitter en W12-motor på sex liter, som delas med Bentayga. Den har trimmats till 626 hästkrafter, från tidigare 582. Motorn levererar kraft via en åttastegad automatlåda och det blir så kallad aktiv fyrhjulsdrift. Nya Coninental GT får också aktiv luftfjädring för bästa komfort. 

0-100 km/tim ska klaras på låga 3,7 sekunder och toppfarten är 333 kilometer i timmen. 

Designen har fått en översyn och Continental GT ska se något mindre klumpig och stor ut. Överlag ger den ett aggressivare intryck än tidigare versioner av bilen. 

Interiören får drag av Porsches Panamera med en stor 12,3-tums pekskärm.

LÄS MER: Mer kraft i nya Porsche Cayenne 

Blir sannolikt väldigt dyr

Det var åtta år sedan Bentley visade en ny Continental GT senast.

Hittills har Bentley sålt 66 000 sedan introduktionen 2003 inklusive flera varianter som till exempel V8-modeller och cabrioleter. 

Vad den nya modellen kommer att kosta vet vi inte än, men föregångaren började på 1,8 miljoner kronor. 

Lämna ett svar