4 gripna för bildelsstölder i Skåne

Det stjäls väldigt mycket bildelar nu och ofta är det BMW-ägare som drabbas hårdast, som Allt om Bilar skrivit om tidigare.

Och det är precis det som hänt i Skåne där en mindre liga stulit bildelar till ett värde av fler miljoner kronor.

Men nu har Skånepolisen hittat både tjuvarna och stöldgodset, strax söder om Malmö. Det rör sig om fyra män mellan 23 och 32 år gamla, som gripits och anhållits – misstänkta för grov stöld, alternativt grovt häleri.

Skåne har haft stora problem med bildelsstölder och bara i Malmö har det sedan årets början upprättats 221 anmälningar om stölder av delar från totalt 244 personbilar, enligt polisen. Främst är det BMW och Mercedes tjuvarna gett sig på, men även Volvo-ägare har drabbats där strålkastarna plockats bort från bilarna.

Stölderna ökar på många ställen

– Ett stort arbete väntar nu i den fortsatta utredningen med att spåra var det beslagtagna godset kommer ifrån, säger kommissarie Håkan Persson som arbetar med ärendet.

Och det är inte bara i Skåne bildelsstölderna ökar. Information från Larmtjänst visar att det ökar i många andra delar av landet.

– Vi hade en dramatisk ökning av antalet bildelsstölder under första kvartalet 2016 och för 2017 ligger vi kvar på samma nivåer, säger utredare Torbjörn Serrander, på Larmtjänst.

LÄS ÄVEN: Här är bilen tjuvarna helst ger sig på 

Lämna ett svar