38 stulna båtmotorer hittade i lastbil

Sommaren närmar sig vilket innebär att det är dags få många båtägare att sjösätta sina båtar. Det borde vara en glädjande stund men för alldeles för många blir det då det upptäcks – att motorn är stulen.

Stöld av båtmotorer har länge varit ett stort problem och är en av de större anledningarna till att småbåtshamnar tvingas att sätta upp stängsel, lås samt låta medlemmarna ta hand om vaktpass.

Anmälningar om stulna motorer kommer in i en jämn ström till polisen och få båtägare har speciellt stort hopp om att någonsin återse motorn igen.

38 stulna båtmotorer i en lastbil

Men nu har Stockholms sjöpolis hittat 38 utombordsmotorer, paketerade i en lastbil. I litauiska Vilnius. De flesta av motorerna kommer från just Stockholmsområdet men det finns även några från Finland och Norge.

Det är i samarbete med utländska poliser som Stockholms sjöpolis lyckats hitta en specifik motor, som var utrustad med spårsändare, och därigenom påträffat den fyllda lastbilen.

Nu väntar utredning och teknisk undersökning.

https://www.facebook.com/Polisen.vast.batsamverkan/photos/a.469310299816332.1073741827.468543496559679/1349989298415090/?type=3&theater

Kommentarerna på polisens Facebook visar att det här är något som engagerar:

– Detta med båtsamverkan e ju bara så grymt, kanonjobbat alla inblandade, forza båtsamverkan.

– Bra jobbat. Hoppas de får kännbara straff. Yamaha är favvo hos tjuvarna verkar det som.

– Gött jobbat polisen kramisar till er.

– Är det inte konstigt att inte försäkringsbolagen bjuder på spårsändare. Måste ju kosta försäkringsbolagen grymt med stålar med alla stölder?

LÄS ÄVEN: ”Polisens stöldskyddstips – ta bort tändstift” 

Lämna ett svar