2-årige Simon vann 8 kg choklad – hade tur att allt rymdes i bilen

Trollhättanbon Sofia Åhnberg och hennes familj fick ett Lisebergsbesök i födelsedagspresent. Med på resan: sonen Simon, 2,5 år.

– Detta år var han äntligen lång nog att få åka lite mer karuseller. Så ett åkband var fantastiskt att ha, berättar Sofia Åhnberg.

På besöket blev det även några besök vid chokladhjulen och lotterierna.

– Det är väl för de flesta ett måste att spela lite på alla dessa roliga hjul. Sen att man i alla år har varit så förbannat avis på alla som vunnit en massa och man själv knappt vunnit ett tröstpris, är ju en annan femma, säger hon med ett skratt.

LÄS ÄVEN: Volvoklassikern startar budkrig på Tradera 

Simons chokladbild gör succé på Facebook

Den här dagen skulle dock lyckan skina mot familjen Åhnberg/Lago.

– Först vann vi en stor Toblerone. Och sedan vann vi Snickers/Twix… Att sonen sedan, med egen peng, vann en stor Dumle var ju dagens lyckliga stund! Han skulle inte hålla någon i handen, utan endast hålla i sin Dumle-förpackning som låg i vagnen…

Simons reaktion vid vinsten: armarna upp i luften och kommentaren ”Jag klaaaarare!”

Bilden, Simon med all choklad framför Sofia Åhnbergs Volvo, har gjort succé i FB-gruppen VOLVOSofSWEDEN. Hennes kommentar hjälpte säkert till: ”Tur man har en rymlig Volvo när sonen drar hem stjärnvinst efter stjärnvinst på Liseberg!”

Vem ska hjälpa Simon äta upp all chokladen?

– Det är nog alla runtomkring oss. Herrgud, 8 kg godis hade vi inte räknat med att vinna!

Du kallar dig ”VolvoFiia”, varför då?

– Jag har sedan jag var yngre varit en väldigt Volvofrälst tjej, som främst haft ögonen för Volvo 740. Och jag blir varm i hjärtat av tanken på alla dessa gamla Volvobilar jag haft! I dag kör jag en V70 -02.

Vilken är din drömbil då?

– Drömbilen jag drömde om, och drömmer om än, är den gamla modellens V90. En svart. Åh… riktig dröm! 

Är det vanligt med Volvofantaster i Saabs Trollhättan?

– Jag flyttade ner till Trollhättan 2012 och har självklart stött på kommentarer och diskussioner vad gäller Saab vs Volvo – men aldrig på ett negativt sätt, utan mer på skoj. Jag anser att man ska köpa sig det märke man själv är nöjd med. Duger det inte att åka med i min Volvo så är det ju fantastiskt att vi har både bussar och tåg att ta sig fram med!

Gillar Simon också Volvo?

– Då han har en mamma med Volvo och pappa med Saab så gillar han båda. Men, 50-talare är Simons absoluta favoriter – tack vare våra vänner och min svåger som har jänkare. Eller  ”raggabilis” som Simon säger.

LÄS ÄVEN: Leif Andersson har Sveriges finaste Volvo P1800 

Lämna ett svar