Volvos nya syskon – här är första bilderna

Geelys nya varumärke Lynk & Co presenteras nu på onsdag, den 19 oktober, sin nya bil. Det sker i Göteborg och de första bilderna har släppts.

Som ni kan se av bilderna handlar det troligtvis om en suv av en något mindre modell, men det slutgiltiga beskedet kommer alltså om några dagar. Då kommer även informationen om drivlinor och drivmedel offentliggöras – och självklart svaret på frågan alla svenskar ställer sig: hur lik Volvo är den nya bilen?

LÄS MER: Likadan plattform som nya XC40

Ny affärsmodell ska presenteras

På torsdag i Berlin presenterar Lynk & Co sin affärsmodell för premiärbilen och det finns förväntningar på större nyheter. Några frågor som det diskuteras kring: ska bilen säljas enbart via internet, vilken sorts privatleasing kan kopplas på och kommer någon sorts avancerad bildelning vara inkluderad i det nya bilmärket?

– I bilvärlden så har vi i ett århundrade varit så upptagna med att förfina vår produkt och våra produktionsprocesser att vi inte riktigt tittat förbi träden och frågat oss om det här verkligen är svaret på folks behov, säger Alain Visser, senior vice president på Lynk & Co.

Visser har tidigare varit marknadschef på Volvo Cars och han tror den nya bilen från Lynk & Co är rätt väg in i framtiden.

– Tiderna har ändrats. Vi lever i en sammankopplad värld och i den världen så är inte motorn hjärtat i bilen. Det är dess förmåga att vara uppkopplad.

Sugen på en bil från Lynk & Co? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar