Volvo nyanställer 400 ingenjörer i Sverige

Det närmaste året hoppas Volvo kunna anställa cirka 400 ingenjörer – främst med inriktning på programvaruutveckling. De första 35 ingenjörerna kommer att börja arbeta på Volvo i nästa månad.

Huvuddelen av de nya ingenjörerna kommer att placeras på Volvos huvudkontor för forskning- och utveckling i Göteborg. Dessutom öppnar Volvo ett forsknings- och utvecklingscenter i Lund.

Stora investeringar i ny teknik

Enligt ett pressmeddelande från Volvo gör företaget stora investeringar på nya tekniker inom områden som självkörande bilar, aktiv säkerhet samt elektrifiering.

– Volvo är branschledande när det gäller självkörande bilar och elektrifiering och inte minst den självklara ledaren när det gäller säkerhet. Vi har stora ambitioner att inte bara behålla utan också utöka den ledningen, så därför måste vi se till att vi lockar till oss de bästa ingenjörerna på marknaden. Den nya rekryteringskampanjen är del av den strategin, säger Peter Mertens, Senioer vice president, Research & develompent på Volvo Cars.

Flera projekt med självkörande bilar

Tidigare den här månaden meddelade Volvo att det inlett ett nytt samarbete med samåkningsföretaget Uber för att utveckla nästa generations självkörande bilar. Volvo meddelade även tidigare i år att det skulle inleda pilotprojekt med självkörande bilar i London och Kina efter pilotprojektet Drive Me som ska inledas i Göteborg nästa år.

Inom elektrifiering är, enligt Volvo, Volvo Cars en ledande tillverkare av plug-in hybridbilar.

Volvo lovar att erbjuda en plug-in hybridvariant på alla nya modeller då företaget ersätter hela sin produktportfölj under de närmaste åren.

Och när det gäller säkerhet är, enligt Volvo, Volvos XC90, S90 och V90 utrustade med de mest omfattande standardsäkerhetsprogrammen i sina respektive segment.

Byta till Volvo? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar